V Stupave vzniká nízkoprahový klub pre deti a mládež

26.04.2012 00:11

STUPAVA - "Stretko s fajn ľuďmi, so spolužiakmi a rovesníkmi, s kamarátmi s ulice. Tím odborníkov a dobrovoľníkov pod záštitou mesta ti ponúkajú alternatívu k tráveniu voľného času: nameisto ulice - Tvoj klub pre deti a mládež.

Konečne je tu miesto, kde sa môžeš bezpečene stretávať d niekym ako si ty... Kde môžeš vypnúť, rozprávať sa, hrať sa, len tak sedieť, navzájom sa spozznávať, s ľuďmi, ktorí, ak budeš chcieť, ti pomôžu riešiť to, čo prináša reálny život," píše sa na letáčiku nového nízkoprahu.

Prvý nízkoprahový klub pre deti a mládež v tomto meste zakladá dobrovoľníčka OZ Kaspian Mgr. Renáta Gasvorníková pod záštitou mesta. Vďaka podpore miestneho zasupiiteľstva sa tento nízkoprah už budúci štvrtok 3. mája 2012 dočká svojej prvej aktivity - terénnej práce v rámci ktorej budú pracovníci nízkoprahu chodiť po meste a oboznamovať deti a mládež o novom priestore pre zmysluplné trávenie voľného času.

Nízkoprahový klub sa nachádza v MKiC, na poschodí vedľa kina a z počiatku bude otvorený každý utorok a štvrtok v čase od 14:00 do 17:30. Vstup doňho je voľný. Jedinou podmienkou je vstup bez cigariet, alkoholu, drog a zbraní.

V prípadne záujmu o pomôcť pri nízkoprahových aktivitách pre deti a mládež kontaktuje zakladateľku nízkoprahu prostredníctvom mobilu 0905 609 587 begin_of_the_skype_highlighting BEZPLATNĚ 0905 609 587end_of_the_skype_highlighting, alebo e-mailu stretko.stupava@gmail.com.

Jaroslav Filo