Vianočný benefičný koncert Úsmev ako dar opäť s rekordom

18.12.2012 17:51

Štvrtok 13. decembra 2012 sa v Incheba Expo aréne uskutočnil jubilejný 30. vianočný benefičný koncert Úsmev ako dar, na ktorom sa zúčastnilo 1 000 detí z detských domovov, náhradných rodín a rodín v kríze. Okrem nich tam však nechýbali ani Dara Rolins, Street Dance Academy, Fragile, A.M.O., Old School Brothers, Peter Nagy a Zuzana Smatanová, Katka Knechtová, Cigánsky Diabli, Miro Jaroš, Desmod, Tublatanka či Rytmus. Jubilejný koncert moderovali Katarína Brychtová, Matej "Sajfa" Cifra, Roman Pomajbo, Andrej Bičan, Milan "Junior" Zimnýkoval a Kristína Farkašová.

Prostredníctvom dokrutiek však deti pozdravili aj Dano Dangl, Adela Banášová, Juraj Kemka, Milan Lasica a ďalší. Z historických záberov sa mali diváci možnosť dozvedieť o histórii tohto koncertu, ktorého zakladateľmi boli šoféri Slovenskej televízie na čele s Julkom Hronom a bývalým domovákom Tonom Valentínom, ktorý vymyslel názov Úsmev ako dar.

A práve Tono Valentín si prevzal z rúk Júliusa Hrona a Alexandra Rozina Cenu Milana Rúfusa. Počas koncertu odznelo aj niekoľko zaujímavých rozhovorov. Katarína Brychtová v jednom z nich vyspovedala našu Katku Hlavandovú, ktorá v krátkosti predstavila Anjelsky program Úsmevu ako dar. Na koncerte nechýbal ani úspešný pokus o rekord, ktorý sa tentokrát niesol v znamení 30. výročia koncertu. 

Po skončení koncertu nasledovala tradičná diskotéka plná tých najlepších legendárnych i súčasných hitov. Nechýbalo však ani občerstvenie pre deti a torta k jubilejnému výročiu koncertu.

Záznam z koncertu si môžete pozrieť 24. decembra o 13:30 na na Jednotke.

Text: Jaroslav Filo
Foto: Jaroslav Filo a Pavol Hrabovský

Fotogaléria

Diskusia

Neboli nájdené žiadne príspevky.