Štvrtkový klub plný hier

28.06.2012 23:56

Štvrtok 28. júna 2012 bol v našom klube niečim výnimočný. Bol to predposldný deň školského roka a z reakcie detí bolo vidno, že sa už tešia na prázdniny. Ako inak, veď keď sa povie slovo prázdniny každý si predstaví rôzne výlety, oddych pri vode a obľúbené tábory na ktoré sa nikdy nezabúda. A práve táboru patrili aj prvé minúty nášho klubu.

Spolu s deťmi sme toriž vyberali lokality, ktoré v rámci tohtoročného tábora v rekreačnej oblasti hrabovka pri Bojniciach navštívime. Najväčší záujem bol o prehliadku bane, nechýbali však ani prehliadka banského múzea, či návšteva zoologickej záhrady. 

Ďalšie minúty nášho klubu už patrili hraniu rôznych zaujímavých hier. Za pomoci detí sme s Jankou postavili drevenú železnicu, na ktorej sme sa pekne zahrali s vláčikom i zvieratkami. Menšie deti sa pri tejto činnosti mohli naučiť rozpoznávať zvieratká a zdokonaliť si jemnú motoriku pri stavaní dráhy. 

Väčšie deti zase spolu so Zuzkou a Viktorom rozvíjali logické myslenie, keď sa v jednej nemenvoaj hre snažili o to aby neboli Čiernym Petrom. :-) Táto pomerne nenáročná hra ich zaujala natoľko, že ju hrali počas celého klubu. 

Ale našli sa aj deti, ktoré si s Diankou zahrali človeče i dámu, alebo si kreslili a čítali s Jankou. Skrátka na štvrtkovom klube pre deti a mládež sa nikto nenudil. 

Tak teda dobré vysvedčenie a pekné prázdniny.

Text a foto: Jaroslav Filo