Prvé celoslovenské stretnutie archanjelov na Duchonke

05.06.2011 11:37

DUCHONKA - V dňoch 3. a 4. júna 2011 sa uskutočnilo historicky prvé celoslovenské stretnutie archanjelov Úsmevu ako dar. Program stretnutia začal v piatok krátko po 14-tej hodine privítaním účastníkov a úpravou Anjelskej smernice, ktorú bude musieť schváliť predsedníctvo spoločnosti. Potom predseda spoločnosti, Jogo Mikloško, rozprával o správnom menežovaní a fungovaní anjelského programu, resp. anjelského tímu.

Zdôraznil, že Manažér anjelského programu nemôže pracovať so všetkými anjelmi. Preto by sa mal viac venvoať archanjelom, ktorí následne pracujú s anjelmi vo svojom anjelskom tíme. Zároveň zdôraznil, že základom úspešného a kvalitného fungovania anjelského tímu je vytvorenie plánu akcií na dlhšie časové obdobie.

Po večeri prišlo na rad tradičné prezentovania jednotlivých pobočiek zamerané na anjelsky program. Každý regionálny manažér anjelského programu.prostredníctvom PowerPointovej prezentácie odprezentoval čo všetko sa mu za posledné obdobie podarilo dosiahnuť. Zároveň stručne predstavil jednotlivé anjelske tímy, ako aj svoje plány do budúcnosti. Po skončení prezentácie archanjeli predniesli svoje požiadavky na predsedníctvo spoločnosti, dali návrhy na prednášky v rámci anjelskej akadémie a dohodli sa na termíne celoslovenského stretnutia dobrovoľníkov. Večer účastníci programu zakončili spoločným posedením pri kofole.

V sobotu dopoludnia sa dokončila úprava anjelskej smernice. Potom nasledovalo táborové školenie, na ktorom sa vyzdvihlo včasné a dobré plánovanie tábora. Z tohto školenia okrem iného vyplynulo, že pred každým táborom by sme mali mať prehľad o nabližšej ambulancií a pohotovosti. Zároveň je vhodné nahlásiť lekárovi (v mieste tábora), že sa tam chystáme na tábor s väčšou skupinkou detí.

Na záver stretnutia nás Katka Hlavandová, celoslovenská manažérka anjelského programu, stručne informovala o aktuálnom stave pripravovaného zákona o dobrovoľníctve.

Prvé ceslovenské stetnutie archanjelov bolo pre všetkých zaiste veľkým prínosom. Archanjeli si vymenili skúsenosti s fungovaním svojho tímu. Už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie archanjelov, ktoré sa uskutoční v rámci celoslovenského stretnutia dobrovoľníkov v dňoch 9. - 11. septembra 2011.

Autor: Jaroslav Filo