O zimnú burzu oblečenia bol medzi obyvateľmi ubytovne veľký záujem

18.02.2012 18:09

BRATISLAVA - V sobotu 18. februára sme v priestoroch nášho klubu zorganizovali zimnú burzu oblečenia. Jej cieľom bolo ponúknuť obyvateľom ubytovne rôzne druhy oblečenia za ľudové ceny, ktorého kúpou by podpirili naše nízkoprahové aktivity. Hoci burza začínala až o 11-tej,  deti a rodičia čakali pred klubom už 15 minút skôr. A keďže väčšinu vecí na burzu sme si už nachystali deň dopredu, mohli sme ju začať o pár minút skôr. Nuž a ako to na samotnej burze vlastne vyzeralo?

 

Po jej otvorení sa do klubu nahrunulo množstvo dospelých obyvtaeľov ubytovne, ktorí sa snažili kúpiť nejaké pekné veci na seba, alebo pre svoje deti. A kým dospelí nakupovali, miektoré z detí robili pokladníkov a pomáhali nám pri predaji oblečenia. A aby to bolo pre nich zaujímavejšie, súťažili medzi sebou o to, kto z nich "zarobí" najviac peňazí. A hoci Piťuka to nakoniec vyhral, sladkú odmenu dostal každý kto sa zapojil do predaja. A zatiaľ čo niektoré deti predávali, iné si zase kupovali niečo pekné na seba a nezabudli pri tom ani na svojich súrodencov. 

 

Ceny oblečenia sa pohybovali od 10-tich Centov po 1,- Euro. Najviac ľudí zavítalo na našu burzu medzi 11:00 - 12:30. Potom už veľa ľudí neprišlo. Burzu sme ukončili krátko po 14-tej hodine a keďže nie všetko oblečenie sa nám podarilo predať, nevylučujeme, že podobnú akciu v priebehu roka nezorganizujeme ešte raz.

 

Za zorganizovanie burzy ďakujeme našim dobrovoľníčkam Lenke, Zuzke a Zuzane, ako aj všetkým dobrým ľuďom, ktorí nám darovali oblečenie. O celkovej sume z predaja oblečenia Vás budeme informovať v najbližších dňoch.

Text a foto: Jaroslav Filo