Novinárska štafeta Európskeho roka dobrovoľníctva

31.07.2010 16:00

Máte skúsenosti s novinárčinou, prípravou reportáží a prácou s kamerou? Zaujíma Vás dobrovoľníctvo a radi by ste sa stali súčasťou tímu, ktorí bude pripravovať správy z realizácie Európskeho roka dobrovoľníctva? Tak potom neváhajte a prihláste sa, možno sa stanete jediným novinárom, ktorý bude reprezentovať Slovensko v tíme Novinárskej štafety k ERD 2011.
Ako už iste viete, mediálnu kampaň Európskeho roka dobrovoľníctva 2011 má na starosti Európska komisia a agentúra PAU Education. Súčasťou kampane je aj tzv. Novinárska štafeta.

Ide o to, že jeden novinár z každej z 27 členských krajín EU sa zúčastní na výrobe príbehov dokumentujúcich Európsky rok dobrovoľníctva počas celého roka 2011 (ERD 2011). Táto úžasná príležitosť zahŕňa:

- desaťdňové nakrúcanie v inej členskej krajine EU s profesionálnou HDV kamerou

- celoročnú prípravu reportáží z realizácie ERD 2011 v jeho vlastnej krajine pomocou videokamery, ktorú zabezpečí agentúra PAU Education

Od uchádzačov sa očakáva:

1) dobrý ústny aj písomný prejav v angličtine,

2) technické skúsenosti pri natáčaní a spracovaní video nahrávok,

3) možnosť vycestovať v rámci Európy a stráviť tam 15 dní (náklady spojené s 15-dňovým pobytom sú plne hradené z rozpočtu komisie.

Uzávierka prijímania prihlášok: 9. august 2010 do polnoci.

Informácie o Novinárskej štafete nájdete na: https://www.eyvolunteering.eu/?p=122

V prípade ďalších otázok kontaktujte:

Georges Drouet

European Coordinator of the EYV Relay

+32 486 751 668

georges.drouet@paueducation.com

 

Zdroj: CEV