Na valentínskej zbierke Úsmevu ako dar aj horúca čokoláda

14.02.2011 23:46

BRATISLAVA - V pondelok 14. februára sa v uliciach mesta uskutočnila valentínska zbierka na podportu aktivít Spokočnosti Úsmev ako dar pre deti a mládež z detských domovov, krízových centier, náhradných a sociálne znevýhodných rodín. Nuž a ako by to bolo keby sa do tejto zbierky nezapojil aj náš anjelsky tím. A tak som sa hneď poobede spolu s Dominikou vybral do centráli našej spoločnosti, kde sme dostali všetky potrebné informácie o zbierke, úsmevácke tričko, ako aj odznak a vyzitku našej spoločnosti vystavenú priamo na naše meno.

Kým sme sa obliekali do úsmeváckych tričiek, Adrika z Úsmevu ako dar nám medzitým do kýblikov nabalila chutné čokoládoé srdiečka s malými lyžičkami, úsmevácke srdiečka a nové letáčiky o našej spoločnosti. Naaledoval ešte podpis na prezenčnú listinu, že sme sa zúčastnili na zbierke a hor sa do ulíc. Presnejšie na neďalekú autobusovú zastávku, z ktorej sme sa s autobusom presunuli do centra mesta. 

Ke´dže vonku bolo chladno, v centre mesta nebolo toľko ľudí ako obyčajne. No aj napriek tomu sa pri nás pristavilo množstvo ľudí, ktorí ľubovoľnou sumou prispeli na naše aktiity a našli sa aj takí, ktorí za to neccheli žiadnu odmenu. Starší i mladší, prispel takmer každý.

Cestou späť na Úsmev sme sa pristavili pri jednom nemenovanom reštauračnom zariadení, ktoré robilo ochutnávky pravej talianskej varenej čokolády bez ovocia, prípadne s ovocím podľa vlastného výberu. My sme si dali s hrozienkami. A zatiaľ čo sme si pochutnávali na tejto sladkej dobrote, slečna robiacia tieto ochutnávky, rovnako ako aj náhodní okoloidúci zatiaľ prispievali do našej pokladničky.

Prvá tohtoročná zbierka Úsmevu ako dar dopadla dobre. Aj vďaka vám za nám pdoarilo vyzbierať krásnych 69,- Eur, ktoré budú použité na naše aktivity. Už teraz sa však tešíme na ďalšie zbierky našej spoločnosti.

Autor: Jaroslav Filo