Na celoslovenskej zbierke 1 deň úsmevu aj náš anjelsky tím

06.08.2011 01:31

SLOVENSKO -- V týždni od 20. do 24. júla 2011 sa na uskutočnila verejná celoslovenská finančná zbierka 1 deň úsmevu do ktorej sa tak ako po minulé roky zapojili aj naši fortuňácky anjeli. Počas týždňa ste ich spolu s ostatnými dobrovoľníkmi a študentami stredných škôl mohli stretnúť v uliciach miest a obcí (nás konkrétne v Bratislave) a ľubovoľnou sumou podporiť naše aktivity pre deti a mládež z detských domovov, krízových centier, náhradných rodín a rodín v kríze.

Naši anjeli sa pohybovali väčšinou po centre mesta, ale mohli ste ich stretnúť aj na autobusovej a hlavnej železničnej stanici, pred Pedagogickou fakultou Univerzity Komenského na Šoltésovej, ako aj na Rajskej ulici, Zochovej, Hodžovom námestí, Račianskom, či Trnavskom mýte. Snažili sme sa pohybovať po takých miestach, kde sa zdržiava čo najviac ľudí. No keďže sme si uvedomovali, že nie všetci ľudia sú ochotní prispieť osobne inovovali sme našu pokladničku a doplnili sme ju o informáciu týkajúcu sa poslania darcovskej SMS správy. A oplatilo sa. Viacero z nami oslovených ľudí využilo možnosť prispieť na naše aktivity prostredníctvom SMS-ky. 

Tí z vás, ktorí sa pohybovali v blízkosti Poštovej ulice sa určite pristavili v našom promostánku, kde ste nás mohli podporiť ľubovoľnou sumou. Každý kto prispel sumou 1  dostal za odmenu aj hračku z Filmu Toy Story 3, alebo balón s logom úsmevu. Zároveň ste mohli na našu "úsmevácku stenu" nalepiť úsmev na tváre detí a rozosmiať ich. 

Nuž a koľko sa vlastne vyzbieralo? Nášmu anjelskému tímu sa pdoarilo vyzbierať cca 421 €, ceľkovo sa v rámci celého Slovenska vyzbieralo 38 169,14 €. Všetkým našim prispievateľom patrí veľké poďakovanie. 

Text a foto: Jaroslav Filo