Gulášové posedenie na Kačíne

17.08.2011 13:01

BRATISLAVA - V utorok 16. augusta 2011 zorganizovala Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar gulášové posedenie v prírode ktorého sa zúčstnili zamestnanci a dobrovoľníci spoločnosti. Na Kačíne už od skorého rána vládla príjemná atmosféra. Šéfkuchár Tomáš Cehlár za pmoci Biženky, Elenky a Zuzky prirpavoval ten najlepší kotlíkový gukáš. Kým sa v kotlíku varilo mäso, krájali sa mrkva, petržlen, cibuľka, rajčiny, či ošúpané zemiaky. Menované ingrediencie sa postupne pridávali do gulášu. A aby mal tú správnu chuť, pridalo sa  tam aj chilly, pivo a víno.

     

Erik medzitým narúbal dreva na oheň a popri varení gulášu sme si opekali špekáčky. Nie len pri príprave pokrmu nám vyhrávala skvelá muzika z českého rádia Impuls, ktoríé sme na Kačíne bezproblémov naladili. No s telefónnym signálom to už bolo horšie.

Naša úsmevácka partia sa pomaly začala rozrrastať. prišli k nám Sisa Kováčová, Zuzka Slezáková, Milka Bezáková, Joja, Dano Mikloško s rodinou, Majka Sobolovičová a dobrovoľníci z Dúhy. Okrem výdatného gulášu sme si pochutnávali aj na chipsoch, sladkých perníkoch a iných maškrtách. Počas celého dňa panovala dobrá nálada. Rozprávali sa príhody z tábnora, informácie o tohtoročnom vianočno benefičnom koncerte, ako aj iné zaujímavé témy - ako napríklad výhodnosť kruohových objazdov na križovatkách, ktoré by mohli predísť zápcham.

  

Celá akcia skončila okolo 18:30 a všetci odišli domov s pocitom príjemne stráveného dňa. A neľutovala to ani naša Božka, ktorej sa z počiatku nechcelo ísť. Aj preto treba poďakvoať úsmevu za vydarenú akciu a Tomášovi za super guláš. Veríme, že sa mu začiatkom septembra pdoarí vyhrať súťaž vo varení gulášu do ktorej sa hodlá zapojiť.

Jaroslav Filo