Do celoslovenskej zbierky 1 deň úsmevu sa zapojili aj Mirka Partlová a Janko Slezák

30.05.2010 22:12

BRATISLAVA - V stredu 5. mája sa na celom slovensku uskutočnila verejná zbierka 1 deň úsmevu na pomoc deťom žijúcim mimo vlastnej rodiny. Do tejto zbierky sa okrem študentov stredných škôl zapojili aj dobrovoľníci Úsmevu ako dar. Keďže mám s takýmito zbierkami mám už takpovediac bohaté skúsenosti, rozhodol som sa, že sa spolu s Dominikou do tejto zbierky zapojíme.

Ráno sme prišli do Úsmevu, aby sme si vyzdvihli úsmevácke srdiečka a pohľadncie, letáčiky o zbierke a vyzitky s našími menami i kontaktom na Úsmev ako našu identifikáciu. Rýchlo sme si obliekli úsmevácke tričko a hor sa do ulíc. Dopoludnia bolo naše stanovište v Apole Business Centre, no už cestou tam nám prispelo niekoľko príjemných ľudí. Ani v samotnom Apole sa nezbieralo najhoršie. Je síce pravda, že niekedy bol taký čas, že nám neprispel nikto, inokedy nám ale prispeli aj 6 ľudia naraz a my sme nestíhali odlepovať srdiečka a dávať ich spolu s pohľadnicami.

Popoludní sme sa mali presunúť do Auparku, alebo Eurovei. Avšak zavolal nám Tomáš Cehlár z Úsmevu, aby sme sa presunuli do Polusu. Tam sa totiž popoludní konal kultúrny program k tejto zbierke. Program moderoval známy to moderátor, zabávač a komisár slovenskej knihy rekordov Richard Vrablec a okrem detí z detských domovov na ňom vystúpili aj známe osobnosti ako Mirka Partlová a Janko Slezák, Zuzana Tlučková, Zuzana Vačková, či Bibiana Ondrejková. Mirka a Janko prítomným divákom zaspievali známe piesne z muzikálov medzi ktorými bola aj pesnička Dvaja z kultového muzikálu Neberte nám princeznú! v ktorom obaja účinkujú.

Po dospievaní Partlovej a Slezáka sa vytvorili 3 skupinky dobrovoľníkov v podobe známych osobností, pričom každá z nich si zobrala aj nejakého úsmeváka. Úlohou  týchto dobrovoľníkov bolo na pol hodinu zbierať peniažky pre deti žijúce mimo vlastnej rodiny. Vďaka Adrike z Úsmevu ako dar, som sa s Dominikou mohol pridať ku Mirke Partlovej, Jankovi Slezákovi a Zuzane Vačkovej a zbierať peniaze pre deti, ktoré potrebujú našu pomoc. Musím povedať, že títo ľudia sa zhostili svojej úlohy dokonale a keby sa neponáhľali na nakrúcanie Paneláku, určite by s nami zbierali oveľa dlhšie.

 

Po skončení akcie sme sa s Dominikou presunuli do centra mesta, kde nám tak isto prispelo niekoľko dobrých ľudí.

Už si presne nepamätám akú sumu sme vyzbierali, ale na slovenské koruny to mohlo byť okolo 15 000,- Sk. Na tomto mieste by som sa chcel preto poďakovať všetkým ktorí sa akoukoľvek formou zapojili do zbierky 1 deň úsmevu. Ďakujem všetkým ktorí nám prispeli akoukoľvek čiatkou, Mirke Partlovej, Jankovi Slezákovui a Zuzane Vačkovej za to, že sme spolu s nimi mohli aspoň na chvíľku zbierať peniaze pre deti, ktoré potrebujú našu pomoc a v neposlednom rade ďakujem aj Dominike za to, že za do tejto zbierky zapojila.

V prípade, že nám chcete prispieť aj vy a podporiť naše aktivity pošlite SMS v tvare DMS USMEV na číslo 877 v cene 1 €ĎAKUJEME!

 

Jaroslav Filo