Dni dobrovoľníctva 2011 - 23. a 24. septembra

29.07.2011 15:16

BRATISLAVA - Tretí ročník Dňa dobrovoľníctva prináša možnosť zapojiť širokú verejnosť do zmysluplných a nezištných aktivít na celom Slovensku. V roku 2011, Európskom roku dobrovoľníctva, budú tieto dni hneď dva - 23. a 24. september 2011. Počas nich sa môže verejnosť zapojiť do aktivít pre dobrovoľníkov vytvorených mimovládnymi organizáciami, samosprávou, či neformálnymi skupinami občanov. Úsmev ako dar pripravil pre všetkých záujemcov zaujímavé aktivity v centrále spoločnosti na Ševčenkovej 21 v Petržalke a v nízkoprahovom klube na Agátovej 1/A v Dúbravke.

Dobrovoľnícke aktivity, do ktorých sa môžete zapojiť:

■ Tvorivé dielne v detskom domove Studienka - 23. septembra:
V spolupráci s detským domovom Studienka sme sa rozhodli odbremeniť profesionálnych rodičov a usporiadať v priestoroch detského domova pre menšie deti trhovisko tvorivých dielní, kde sa zúčastnia s nami aj zamestnanci spoločnosti Microsoft.

■ Trhovisko aktivít v centrále spoločnosti - 24. septembra:

Práca s deťmi z detských domovov a sociálne slabších rodín, ktoré sa vďaka dobrovoľníkom budú môcť zapojiť do výroby rôznych výrobkov (maľované sadrové srdiečka, medvedíky, náramky priateľstva a pod.). Výrobky budú následne použité pri propagačných aktivitách organizácie, pri rôznych info prezentáciách, výťažok z ktorých bude použitý na aktivity s deťmi a priamu prácu s deťmi. Touto aktivitou by sme chceli podporiť zmysluplné trávenie voľného času detí v DD a nadväzovanie a upevňovanie priateľstiev medzi deťmi a dobrovoľníkmi.

■ Úprava okolia ubytovne a práca s deťmi a mládežou v nízkoprahovom klube v Dúbravke:

V prípade priaznivého počasia je plánované vyčistenie a úprava okolia ubytovne Fortuna.
V prípade nepriaznivého počasia sú plánované:
- dobrovoľnícke aktivity v nízkopahovom klube Fun Club Fortuna
- maľovanie nových klubových priestorov

Všetky tieto aktivity sú realizované v čase od 10:00 do 18:00.

Počas tejto akcie ste u nás fšetci srdečne vítaní. Tak neváhajte a príďte medzi nás :-)

Jaroslav Filo