Deň jabĺk na Fortune

21.10.2011 21:39

Pri príležitosti medzinárodného dňa jabĺk sme v piatok 21. októbra 2011 vyrábali s našimi deťmi ježkov s jabĺčkom. S nápadom na túto aktivitu prišla naša anjelka Lenka Lacová a jej cieľ bol veľmi jednoduchý - pomocou farebného papiera, farbičiek a lepidla ozdobiť predlatačenýh ježkov s jabĺčkami. A podarilo sa. "Ja pôjdem radšej na notebook", povedal Lulo. Táto aktivita ho však zaujala natoľko, že jej dal prednosť. A keďže tvorivosti detí sa medze nekladú každý ježko s jabĺčkom bol iný.

Náš piatkový klub však nebol iba o jablkách. Deti sa zahrali s našimi anjelmi zahrali pexeso , karty, vyfarbovali omaľovávvanky, hrali ssa s farbičkami. S domu si priniesli Monopoly, ktoré potom spolu hrali pred našim klubom.

Náš klub bol výnimočný aj v tom, že nás prišla pozrieť anjelka Zuzka, z nitrianskej pobočky našej spoločnosti. 

V krátkosti o Dni jabĺk:

Jablkom, symbolom zdravej výživy, dnes v uliciach slovenských miest dobrovoľníci upozorńovali verejnosť na význam prevencie onkologických ochorení. Tieto aktivity sú súčasťou Dňa jabĺk, ktorý už trinásty raz organizuje Liga proti rakovine.

Akcia je vyvrcholením Týždňa proti rakovine, v rámci ktorého každý rok liga prichádza s edukačno-preventívnou kampaňou zameranou na niektorý z karcinogénnych vplyvov.

           

Text a foto: Jaroslav Filo