Deň dobrovoľníctva opäť na Slovensku - neváhajte a zapojte sa

02.06.2010 00:31

Občianske združenie C.A.R.D.O. pripravuje v spolupráci s regionálnymi organizáciami: Centrum dobrovoľníctva v Banskej Bystrici, Prešovské dobrovoľnícke centrum, OZ Žabky – Dobrovoľnícke centrum v Topoľčanoch a v Košiciach druhý dobrovoľnícky deň na Slvoensku, ktorý sa uskutoční v piatok 10. septembra 2010 a do ktorého sa mlže zapojiť akákoľvek mimovládna organizácia.

Počas dobrovoľníckeho dňa môžu mimovládne organizície vytvoriť pre ľudí ponuku dobrovoľníckych aktivít , do ktorých by sa mohli priamo zapojiť. Návrhy aktivít musia byť zmysluplné a mali by  prispievať k riešeniu konkrétnej situácie v ich organizácií. Aktivity v mimovládnej organizácií by mali prebiehať od 10:00 do 19:00, aby  sa na nich mohli zúčastniť aj pracujúci ľudia.

Príkaldy navrhovaných aktivít pre dobrovoľníkov a dobrovoľníčky:
 manuálne práce: napr. úprava záhrad, okolia vašich zariadení alebo organizácií, kosenie trávy, čistenie verejných priestranstiev, parkov, potokov, maľovanie v interiéri aj exteriéri, jednoduché opravy a práce v interiéri alebo exteriéri a pod., 
 práce v kancelárii: balenie pohľadníc, aktualizácia databáz, prepis inventáru, katalogizácia knižnice v organizácii, prekladanie materiálov, pomoc pri aktualizácií webstránky a pod. 
 aktivity zamerané na prácu s klientmi: napr. spoločné podujatie so skupinou klientov organizácie, zorganizovanie rôznych podujatí pre klientov, sprevádzanie klientov pri rôznych činnostiach, a pod. 
 iná vlastná dobrovoľnícka aktivita - nápadom sa medze nekladú.

V prípade, že sa niektorá z mimovládnych organizácií rozhodne do dobrovoľníckeho dňa zapojiť, najneskôr do 2. júla 2010 musia odoslať vyplnenú návratku regionálnych koordinátoriek týkajúcich sa regiónu, v ktorom pôsobí.

Ďalšie informácie o Dobrovoľníckom dni na Slovensku, ako aj návratku, ktorú je potrebné vyplniť pre zapojenie do tejto akcie, nájdete TU.

Zdroj: C.A.R.D.O.
Úprava: Jaroslav Filo