Dali sme do toho srdce alias 1. Letná Olympiáda nízkoprahov

18.06.2012 23:35

Po niekoľko mesačných prípravách, poradách a hodinových telefonátoch sa to naozaj stalo.

Areál Saleziánov Don Bosca, Petržalka, 16. Jún,  teplota vzduchu 30 stupňov.

Deň plný nezabudnuteľných zážitkov, smiechu a radosti z výhry, nových stretnutí , prekonávaní samých seba a skrytých talentov je úspešne za nami.

Akcie roka, ktorú zorganizovali dobrovoľníci z nízkoprahového klubu Fun club Fortuna sa okrem „Fortuňákov“ zúčastnilo hneď niekoľko bratislavských nízkoprahových centier o.z. Ichtys, Mládež ulice a Ulita z Kopčian. Sme nesmierne radi, že sa nám podarilo spojiť tieto talentované deti a dať im možnosť ukázať, čo v nich naozaj je a vytvoriť tak pilotný projekt, ktorý ako všetci dúfame a želáme si bude pokračovať aj v budúcnosti. 

1. Ročník Letnej Olympiády odštartoval  niekoľko minút po desiatej ráno úvodný ceremoniál a hor sa na samotné preteky - Beh na 60 metrov, hod kriketovou loptičkou, skok do diaľky, skákanie vo vreci, futbal, tanečné zostavy a oveľa viac, to všetko sa odohrávalo pod horúcim petržalským slnkom, kde boj o víťazný pohár bol cítiť na každom kroku. Výbuchy nefalšovanej detskej radosti striedal potlesk a obdiv zo športových výkonov, ktoré divákov často krát dvíhali zo „stoličiek“.

Rodinná atmosféra, ktorá sa vznášala vzduchom bola hlavnou príčinou všetkého,  jeden za všetkých a všetci za jedného - tak sa dá charakterizovať  obrovská bojovnosť a ochota pomôcť smerujúca od dobrovoľníkov a organizátorov, priateľov a známych, rodičov, sponzorov, susedov.....

Patrí im jedno OBROVSKÉ ĎAKUJEM, pretože bez týchto ľudí, ktorí pracovali ako jedno telo jedna duša, by táto akcia neexistovala, splnili ste deťom sen - vyhrať, byť tým najlepším, ukázať sa a motivovať ich do budúcnosti.

K záveru len jedno heslo - Carpe diem, tak neviem ako vy, ale ja som si tento deň užila na 100%  ...

   

Výsledky vo všetkých kategóriach nájdete na stránke https://ohnizkoprahov.webnode.sk/vysledkova-listina/.

Onedlho sa tu vyskytne aj video záznam, tak čekujte naše stránky aj naďalej a športu zdar!

Sponzori olympiády: Spoločnosť DELL Slovensko, a.s., Saleziáni Don Bosco Petržalka, Madness Advertising company, Rhea, s. r. o., ENGE a Wimex s.r.o. .

 

Autor: Lenka Lacová