Ako sa zapojiť do podujatia Dni dobrovoľníctva 2011

26.05.2011 17:51

Zapojte sa v dňoch 23. – 24. septembra 2011 (piatok a sobota) do podujatia Dni dobrovoľníctva 2011 a pomôžte nám ukázať verejnosti, čo je to dobrovoľníctvo, ako sa môžu do neho ľudia zapojiť a čo im dobrovoľníctvo môže priniesť.

Dni dobrovoľníctva budú tento rok prebiehať už po tretíkrát na celom Slovensku, organizuje ich C.A.R.D.O. spolu s regionálnymi organizáciami: Centrum dobrovoľníctva v Banskej Bystrici, Dobrovoľnícke centrum v Prešove, OZ Žabky – Dobrovoľnícke centrum v Topoľčanoch a v Košiciach. Tento rok dvomi Dňami dobrovoľníctva oslávime Európsky rok dobrovoľníctva 2011. Návratky posielajte na adresu regionálnych koordinátoriek podľa regiónu, v ktorom sa bude vaša dobrovoľnícka aktivita realizovať.

Kto sa môže zapojiť?

všetky typy mimovládnych neziskových organizácií,
verejné organizácie (školy, múzeá, nemocnice, domovy seniorov, a pod.),
neformálne skupiny občanov. 

Ako sa môžete zapojiť?

Počas týchto dvoch dní môže vaša organizácia alebo neformálna skupina, či jednotlivec vytvoriť pre ľudí ponuku dobrovoľníckych aktivít, do ktorých by sa mohli priamo zapojiť. Návrhy aktivít musia byť zmysluplné a mali by prispievať k riešeniu konkrétnej situácie vo Vašej organizácii, miestnej časti, sídlisku, či komunite.  

Navrhované aktivity pre dobrovoľníkov a dobrovoľníčky môžu byť napríklad:
manuálne práce: napr. úprava záhrad, okolia zariadení alebo organizácií, kosenie trávy, čistenie verejných priestranstiev, parkov, potokov, maľovanie v interiéri aj exteriéri, jednoduché opravy a práce v interiéri alebo exteriéri a pod.,
práce v kancelárii: balenie pohľadníc, aktualizácia databáz, prepis inventáru, katalogizácia knižnice, prekladanie materiálov, pomoc pri aktualizácií webstránky a pod.
aktivity zamerané na prácu s klientmi: napr. zorganizovanie rôznych podujatí pre klientov, sprevádzanie klientov pri rôznych činnostiach, a pod
iná vlastná dobrovoľnícka aktivita - nápadom sa medze nekladú.

Aktivity by mali prebiehať v piatok (23. septembra 2011) aj v sobotu (24. septembra 2011) v čase od 10:00 – 18:00.

Podrobné informácie o Dňoch dobrovoľníctva 2011 s potrebnými kontaktmi a návratkou nájdete tu.   

V prípade, že ste sa rozhodli do Dní dobrovoľníctva 2011 zapojiť, odošlite do 30. júna 2011 vyplnenú návratkuNávratky posielajte na adresu regionálnych koordinátoriek podľa regiónu, v ktorom sa bude vaša dobrovoľnícka aktivita realizovať.

Zdroj: OZ C.A.R.D.O.