Vianočné darčeky čakali naše deti už 2 dni pred Vianocami

04.01.2012 21:21

BRATISLAVA - Kto by to bol povedal, že dva dni pred najkrajšími sviatkami v roku sa ešte raz všetci zídeme v našom klube a už po druhý krát v ňom zavládne tá neopakvoateľná vianočná atmosféra. Vďaka charitatívnemu projektu Operácia vianočné dieťa 2011 organizovaného Kresťanskou apoštolskou cirkvou sa to však stalo skutočnosťou. Ale podneme pekne po poriadku. Balíčky prišli do nášho klubu už v pondelok 19. decembra keď sme si ich prišli vyzdvihnúť do skladu v Nesvadoch. O  tri dni neskôr sme sa pustili do ich triedenia podľa pohlavia a veku dieťaťa. Aj preto sme náš mimoriadny vianočný klub začali až o šiestej večer.

Aj tento krát sa náš klub zaplnil množstvom detí, ba niektoré z nich museli z kapacitných dôvvodov počkať vonku, kým sa nevymenia. Deti si opäť posadali do kruhu a čakali čo sa bude diať. No keď zbadali, že v klube je nachystaných množstvo vianočných darčekov bolo im jasné, že sú určené práve im. No keďže darčeky sa dostávajú za odmenu, museli najprv zaspievať, či zarecitovať. Deti však ani tento krát nesklamali a vďačne predviedli svoj talent. Vystúpenia detí a ich následné odmeňovanie nás však zaujali natoľko, že sme takkmer zabudli aj na fotky, ktoré sú pre tento projekt nesmierne dôležité. Niekoľko fotozáberov sa nám však predsa len podarilo zrealizovať, vďaka čomu sa môžeme s vami o ne podeliť.

Nuž a čo hovoria na darčeky naše deti? "Vďaka vám budem mať tento rok nádherné Vianoce", povedala nám malá Dominika,ktorá sa vianočnému balíčku náramne potešila. "Ďakujem Vám za praktické veci na oblečenie", komentoval svoj darček jeden z chalanov. Sme radi, že vianočné balíčky spravili našim deťom radosť a vyčarili úsmev na ich tvárach. 

A keďže druhý vianočný klub bol našou poslednou aktivitou realizovanou v tomto roku na jeho konci sme našim deťom popriali príjemné prežitie vianočných sviatkov a všetko dobré do nového roka.

Po skončení klubu, skôr ako sme sa aj my dobrovoľníci rozutekali do svojich vianočne vyzdobených príbytkov sme si všetci zapriali šťastné a veselé Vianoce a veľa síl do nového rokaNiektorí z nás si možno v tej chvíli kládli otázku akýže bude ten rok nový? Bude lepší? Bude krajší? Jedno je však isté, bude iný ako ten predchádzajúci a v konečnom dôsledkom taký ako si ho spravíme my sami.

V závvere tohto článku preto aspoň takto symbolicky poďakujme všetkým, ktorí v tomto roku podporili našu činnosť a verme, že našich podporovateľov bude dosť aj v budúcom roku.

Tak teda príjemné sviatky a dovidenia pri nízkoprahových aktivitách v roku 2012. Merry Christmas and Happy New Year dear friends. :-)

           

Text a foto: Jaroslav Filo