Vianoce tento rok opäť prišli aj na Fortunu

18.12.2010 14:53

BRATISLAVA - Aj tento rok sa naše nízkoprahové centrum Fun Club Fortuna zapojilo do projektu "Operácia Vianočné dieťa 2010", ktorú každoročne organizuje „OCC NATIONAL LEADERSCHIP TEAM SLOVAKIA“. V ďaka nej sme sme pre naše deti získali Pre naše deti vianočné balíčky, ktorými sme ich chceli cez Vianoce obdarovať.

Celá akcia začala štvrtok 16. decembra 2010, kedy sa v popoludňajších hodinách začali pred našim klubom schádzať naše deti. Ako však už býva zvykom, opäť prišli aj deti, ktoré k nám do klubu nikdy nechodili. Keďže deti prišlo veľmi veľa a mi sme chceli zabrániť zbytočnému chaosu, začali sme ich postupne púšťať do klubu. Každý kto si prišiel pre darček, musel sám, alebo spolu so skupinou niečo zarecitovať, či zaspievať. Celá akcia bolo o to krajšia, že nikto z nás nevedel, čo sa vo vianočných balíčkoch nachádza.

    

Deťom sa páčili nie len vianočné darčeky, ale aj pekná výzdoba nášho klubu, ktorú som spolu s deťmi a Jurajom robil minulý týždeň v stredu. Vianočné darčeky však neboli jedinou vecou, ktorú sme mali pre naše deti pripravenú. Deti si mohli pochutiť aj na rôznych slaných a sladkých pochúťkach, či nealkoholických nápojoch. Nuž a aká by to bola vianočná atmosféra, keby nám k tomu nehrala aj aj vianočná hudba.

 

Keď sme deťom rozdali všetky darčeky a vianočný klub pre deti sa skončil, spravili sme si malé dobrovoľnícke posedenie počas ktorého sme si zhodnotili naše aktivity v roku 2010, povedali si niekoľko plánov do roku 2011 a zapriali si šťastné a veselé Vianoce.

Rozdávaním vianočných darčekov sme ukončili naše klubové aktivity v tomto kalendárnom roku. Ďalšie klubové i mimoklubové aktivity budeme pre deti prirpavovať až v roku 2011.

Ďalšie fotky z tejto akcie nájdete vo Fotogalérii.

Text: Jaroslav Filo
Foto: Jaroslav Filo, Martina Kravárová a Michaela Vasová