Prázdniny ešte nekončia, hurá na piknik

22.08.2011 14:13

BRATISLAVA - Leto je typické obdobie usporadúvania piknikov, grilovania a záhradných osláv, na ktorých môžeme príjemne stráviť voľný čas s rodinou či priateľmi, podporený dobrým jedlom a pitím. Tradícia piknikového hodovania pochádza z Anglicka, ako súčasť  vrcholných spoločenských udalostí, napr. pri honoch, dostihoch apod., kde nesmelo chýbať šampanské, rôzne syry, údeniny, ale aj sladké pečivo i slané koláče s rôznymi plnkami. A kdže leto sa ešte nekončí, na nedeľu 21. augusta 2011 sme pre naše deti pripravili piknikové popoludnie v Sade Janka Kráľa.

Prípravy na akciu začali už v sobotu večer, keď som spolu s Dankou nakupoval rlzne potraviny potrebné k príprave pikniku. A zatiaľ čo Danka v nedeľu dopoludnia pripravovala stravu, ja som zatiaľ v klube pripravoval veci, ktoré berieme na piknik.

Ale poďme k samotnej akcií. Kráto po pol druhej sme s našimi deťmi vyrazili autobusom č. 83 k Auparku, odkiaľ sme sa presunuli do Sadu Janka kráľa. Tam sme si vyhliadli vhodné miesto a rozložili sme si deky. Danka rýchlo pripravila stravu a o chvíľu si už každý z nás pochutnával na dobrom jedle - rožkom so syrom, šunkou, klobásou, paprikou, rajčinou a reďkoukou, ako aj na chutnom melóne, banáne, či hrozne. 

Po dobrom jedle sa chalani presunuli o pár metrov ďalej, siby si zahrali futbalový zápas. Dievčatá si medzitým hádzali loptu.

 

No keďže vonku bolo veľmi horúco, mešie vodné osvieženie nám padlo všetkým vhod.

Hoci sme pôvodne mali pre deti prirpavené aj nejaké aktivity, presunuli sme sa nakoniec s deťmi na neďalekú T-Com pláž. A oplatilo sa. Detri sa tam vybláznili naozaj do sýtosti. Zatoaľ čo menšie deti sa spúštali na šmyklavke do minibazéna, väčšie deti pokračovali na piesku v hraní futbalu. 

    

A keďže vonku bolo teplo, dopriali sme si aj menšie zmrzlinové osvieženie.

Podvečer na plýi naše deti skákaním na trampolíne, lozením po preliezkach, vozením sa na lanovke, či hojdaním sa na hojdačke.

    

Prvý fortuňácky piknik je za nami. Deťom sa akcia páčila a my sa už tešíme na ďalšiu zuajímavú akciu, ktoré pre ne pripravíme. 

Text: Jaroslav Filo
Foto: Jaroslav Filo a Danka Sýkorová