Na vianočných trhoch opäť pomohol aj fortuňácky tím

11.12.2011 23:06

BRATISLAVA - Od 5. do 11. decembra 2011 mohli obyvatelia a návštevníci mesta podporiť aktivity spoločnosti Úsmev ako dar. Stačilo ak sa pristavili pri našom stánku na Františkánskom námestí a kúpou výrobkou detí z detských domov, chutných Ego sušienok, či dobrovoľným príspevkom prispieť na naše aktivity pre deti a mládež z detských domovov, krízových centier, náhradných a sociálne znevýhodnených rodín. A keďže naši anjeli majú radi atmosféru vianočných trhov, nenechali sme si újsť túto jedinečnú príôežitosť a pomohli sme pri personálnom zabezpečení nášho stánku.

V pondelok som bol v stánku s našou skvelou Sisou Kováčovo a najväčší záujem návštevníkov trhov bol o vianočné sviečky zdobené servítkovou metódou, či vianočnú ružu.

V nedeľu som zase na vianočné trhy prišiel s Dankou Sýkorovou. Zatiaľ čo naši úsmeváci Jarka a Hanka predávali v našom stánku, my dvaja sme sa s pokladničkou vybrali do centra mesta, kde sme zbierali peniažky na naše aktivity. Každý kto prispel sumou 0,50 Eur a viac dostal za odmenu okrem pohľadnice aj chutné Ego sušienky. Po 14-tej hodine sme sa presunuli do nášho stánku, kde sme až do 17-tej predávali výrobky detí z detských domovov. V stánku vládla príjemná atmosféra. Ľudia sa pri nás vďačne pristavili a podporili naše aktivity. Popoludní sa najviac predávali vianočné sviečky, fotorámiky, vianočné ruže, či hračky Toy Story 2. Škoda, že čas plynul ako voda a po piatej nás priša vystriedať Zuzka Slezáková a jej sestra Katka. Nuž a ako by to bolo keby sme sviatočnú atmosféru nezakončili nevšednou jazdou vianočnou historicou električkou, ktorá v uliciach mesta bezplatne premáva až do 23. decembra tohro roku na trase Jesenského - Vazovova a späť, denne od 16:00 do 20:00 a ktorej premávku zabezpečuje historická električka ČKD Tatra T2. 

V závere tohto článku ďakujeme všetkým ľu´dom, ktorí podporili naše aktivity pre deti a mládež. v prípade, že tak chcete urobiť aj vy pošlite nám SMS v tvare DMS USMEV na číslo 877. Cena 1 SMS je 1,- EuroĎAKUJEME! Pripomííname, že darcovské SMS správy nám môžete posielať až do 31. decembra tohro toka.

Text: Jaroslav Filo
Foto: Archív