Na vianočnom klube sme deťom darovali aj náramky priateľstva

04.01.2012 18:25

BRATISLAVA - Symbolicky deň pred našim koncertom, štvrtok 15. decembra 2011 sme pre naše deti pripravili neobyčajný vianičný klub na ktorý sme sa už všetci náramne tešili. Tento deň bol v našom klube iný, vládla v ňom čarovná vianočná atmosféra. Na stole boli pripravené chutné chipsy, koláčiky i malinovky, vianočná výzdoba sa leskla v plnej paráde a z reproduktorov sa ozývala zmes najkrajších vianočných kolied a piesni.

A keďže sme to všetko chceli poriadne pripraviť, začali sme klub o polhodinu neskôr ako obyčajne. Na začiatku klubu zrazu všetci stíchli a posadali si do kruhu. Slova sa potom ujala Zuzka S., ktorá deti privítala na vianočnom klube a oznámila im, že prišiel čas na spísanie nových klubových pravidiel. Lenka starostlivo zapísala kažé pravidlo, ktoré sme spolu s deťmi vymysleli.

Nuž a potom už prišla tá dlho očakávaná chvíľa, na ktorú sa deti tak veľmi tešili - rozdávanie darčekov od našich dobrovoľníkov. No ešte skôr ako deti dostali svoj darček, poďakovali sme im za celoročné zapájanie sa do našich aktivít. Deti si v balíčkoch našli rôzne školské potreby, ale aj hračky, či náramky priateľstva ktoré okrem nich dostali aj naši dobrovoľníci. Skrátka v tento deň z nášho klubu nikto neodišiel naprázdno. Po rozbalední darčekov sa deti vrhli útokom na nami pripravené občerstvenie. A keďže do konca klubu bolo ešte času viac než dosť, pokračovali sme s aktivitami, ktoré majú radi. Zuzka sa s chalanmi vybrala do vedľajšieho klubu, kde sa začali neľútostné súboje v pretekoch na formuli, dievčatá si zase s Lenkou zahrali populárnu hru Jungle Jam. K tejto hre sa neskôr pridali aj naše dobrovoľníčky Danka a Zuzka M..

Vianočná atmosféra sa však po skončení nášho klubu rozhodne nevytratila a deti si ju zobrali aj na náš benefičný koncert. No ešte predtým ako sme spoločne zasadli do sály v Inchebe, my dobrovoľníci sme absolvovali rozhovor s Petrom Kulifajom, na ktorom sme sa dohodli na realzácii nízkopahového školenia pre náš tím. A hoci to deti v ten deň ešte netušili, tesne pred Vianocami sme pre nich prirpavili ešte jeden vianočný klub. Ale o tom až nabudúce. Hopá.

     

Text: Jaroslav Filo a Danka Sýkorová
Foto: Jaroslav Filo  a Zuzana Spiessová