Na tanečnom vystúpení Old School Brothers aj deti z Fortuny

12.11.2010 23:17

BRATISLAVA - Takpovediac na poslednú chvíľu k nám z Úsmevu ako dar dorazila informácia, že v piatok 12. novembra 2010 sa v divadle Heineken Tower Stage (budova Tower 115, v blízkosti novej budovy SND) uskutoční tanečné vystúpenie populárnej skupiny Old School Brothers pod názvom "Z ulice hore". A tak sme sa vo večerných hodinách stretli na Fortune, odkiaľ sme mali vyraziť na toto vystúpenie.

Ale hoci sme deťom v priebehu dňa dali vedieť že by ich večer zoberieme na vystúpenie Old School Brothers, nakoniec išli s nami iba dve deti a jeden ocino. Nabudúce budeme musieť zrejme deti o takýchto akciách informovať skôr.

Tanečné vystúpenie sa začínalo o 19:00, no my sme ho len tak tak stihli. Počas viac ako hodinového predstavenia, tanečníci, v kombinácii s projekciou, previedli divákov celou históriou hip-hopových tanečných štýlov ako sú: poppin´, lockin´, break dance, či new style dancing. Išlo o prvý a jediný projekt takéhoto druhu na Slovensku. Diváci sa dozvedeli kedy, kde a ako vznikali tieto tanečné štýly, aké obsahujú techniky, kto je ich pôvodcom a ako to vyzerá v podaní Old School Brothers. Zároveň mali možnosť uvidieť viacero najlepších choreografií, ktoré Old School Brothers zmenili život. Predstavenie bolo venované všetkým vekovým kategóriám. V úplnom závere celého tanečného projektu aj tí návštevníci, ktorí o tanci vôbec nič netušili, určite pochopili autorovu myšlienku, čo znamená ... „Z ulice hore".

Tí čo sa s nami na tejto akcií zúčastnili, to určite neľutovali. Veď tanečné choreografie v podaní Old School Brothers postavili na nohy celé divadlo. Nuž a pokiaľ by ste si chceli toto predstavenie pozrieť aj vy neváhajte a 11. decembra 2010 príďte do divadla Heineken Tower Stage. Vstupenky v hodnote 12,- EUR a 14,- EUR si môžete zakúpiť cez Tiketportál. 

Autor: Jaroslav Filo
Foto: www.zulicehore.sk