Na bratislavský majáles sa prišli pozrieť aj deti z Fortuny

04.05.2011 12:44

BRATISLAVA - V sobotu 30. apríla 2011 sa v uliciach mesta uskutočnil 4. ročník bratislavského majálesu na ktorom sa zúčastnili aj naše deti. Všetko to ale začalo už o deň skôr, kedy sme si spravili krátku poradu o tom, kto kedy môže ísť na majáles a ktoré deti zoberie. A keďže bolo treba pomôcť aj v úsmeváckom stánku, bolo toto rozdeľovanie o čosi náročnejšie.

Prišla sobota. Danka, Palko a ja sme sa spolu s ďalšími dobrovoľníkmi stretli pri úsmeváckom stánku, kde sme počas celého dňa prezentovali aktivity našej spoločnosti. Pre deti sme mali pripravené výtvarné aktivity a pre každého, kto nás podporil aspoň 1 Eurom sme mali zase pripravenú odmenu v podobe hračky z filmu Toy story 3. Hoci niektoré deti maľovali obrázok podľa svojej fantázie, najväčší záujem bol o vymaľovanie úsmeváckeho srdiečka a tohtoročného hokejového maskota. Každého kto nám nakreslil nejaký pekný obrázok, alebo ľubovoľnou sumou podpril naše aktivity pre deti a mládež sme odmenili malým srdiečkom. Pri našom stánku sa o dobrú zábavu staralo naše srdiečko, ktoré sa tešilo veľkému záujmu okoloidúcich a pri ktorom sa chcel odfotiť naozaj každý. 

Kým sme my pomáhali v úsmeváckom stánku, Dominika, Zuzka a Juri o 9-tej vyrazili s menšími deťmi do centra mesta, kde bol počas celého dňa v rámci majálesu pripravený pestrý program pre malých a veľkých. Najprv sa pristavili pri našom stánku, kde deti vymaľovali, respektíve nakreslili niekoľko úsmeváckych srdiečok. Potom sa s nimi presunuli k pódiu na Hviezdoslavovom a Hlavnom námestí, kde bol pripravený zaujímavý program. Naše deti si tak pozreli bábkové divadlo a detský muzikál, pozerali uja Strassera ako robíi bubliny - ktorých sa mohli aj dotknúť a prasknúť ich a Olinka zaspievala Kukulienku a vyhrala zaujímaú cenu. Dievčatá si nechali na tvar motýlika, Dalibor mal piráta. Naši anjeli sa potom s deťmi prešli uličkami centra mesta, kde mohli okrem pouličných umelcov obdivovať aj zaujímavé hokejové sochy. Najväčšiu radosť z celého dňa mala asi malá Renátka, ktorá si toto podujatie riadne užila. Veď len pri našom stánku sa zabávala s našimi dobrovoľníkmi a na niekoľko minút bola dokonca maskotom nášho stánku.

Krátko pred štvrtou hodinou popoludní sa k našim deťom pripojila aj Danka, ktorá ich spolu s ostatnými dobrovoľníkmi odprevadila domov. Pre našich dobrovoľníkov to však neznamenalo oddych. Tí čo mohli, zobrali s Dankou väčšie deti na Tyršovo nábrežie, kde účinkovali známe kapely a speváci ako Pavol Hamel a skupina Prúdy, A.M.O., či HEX. Niektorí si vychutnávali koncerty týchto skupín, iní to zase roztočili na preliezkach. Na svoje si skrátka prišiel každý.

Prišlo deväť hodín večer a s ním aj čas na návrat domov. Deti si so sebou odnášali množstvo zážitkov a my sme boli radi, že sme im spríjemnili sobotný deň. 

Ďalšie fotografie z Bratislavského majálesu nájdete v sekciách Fotogaléria a Práce detí.

Autor: Jaroslav Filo
Foto: Jaroslav Filo a Zuzana Marčáková