Kalčetový turnaj s OZ Ichtys

28.04.2012 10:55

Štvrtok 26. apríla 2012 sme sa s niekoľkými našími deťmi vybrali do Devínskej Novej Vsi, kde sa nachádza nízkoprahový klub Ichtys. A práve ten bol cieľom našej návštevy. V uplynulých dňoch sme totiž od pracovnníkov tohto klubu dostali pozvanie n odohratie priateľského kalčetového turnaju. A keďže takáto ponuka sa neodmieta o pol štvrtej sme už čakali pred bránami tohto nízkoprahu. Samozrejme, že nie naprázdno.

Pred bránami nízkoprahu už čakal Maťo a zopár detí. Keďže jeho kolegyňa ešte neprišla, presunuli sme sa na neďaleké ihrisko, kde sme si s deťmi zahrali futbalový zápas. Veď napokon na olympiádu sa treba dobre pripraviť.

Neskôr sme sa presunuli do priestorov klubu, ktorý bol veľmi pekne zariadený. Aby sa zbytočne nestrácal čas, deti z oboch nízkoprahov si vytvorili po 2 tímy. Spravila sa bodovacia tabuľka a tunraj sa mohol začať. Ako sa ukázalo domovský nízkoprah mal túto hru v malíčku a tak mohol hrať viac menej na istotu. No aj napriek tomu boli niektoré okamihy naozaj dramatické.

Dobrou posilou pre súťažiacich bola zaiste chutná bábovka, ktorú sme do Ichtysu priniesli. 

Zatiaľ čo väčšina detí hrala Kalčeto, ostatné deti sa venovali záujmovej činnost. V klube boli aj dvaja starší chalani, ktorí nám zahrali niečo na gitare. Pozrite sa spolu s nami na priesotory tohto klubu.

Pár minút pred koncom klubu prišlo na rad slávnostné vyhodnotenie turnaju. Nakoniec sme sa síce umiestnili na druhom mieste no na dobrej nálade sa to rozhodne neodrazilo. Veď napokon aj odmena v podobe bielej čokolády nie je na zahodenie. :-)

Čas vyhradený pre klub pre deti do 13 rokov sa pomaly naplnil. Avšak skôr ako sme opustili priestory devínskonovoveského nízkoprahu, dohodli sme sa s Maťom, že na oplátku teraz oni prídu k nám a zahrajú si s nami futbalový turnaj.

Po príchode na fortunu sme sa pobrali na futbalové ihrisko, kde sme si spolu s ostatnými deťmi zahrali ešte menší futbalový turnaj. Veď nad Ichtysom chceme predsa vyhrať...

Text: Jaroslav Filo
Foto: Jaroslav Filo a Lenka Lacová