K novoročným aktivitám v našom klube patrili aj biliard a kreslenie rúk

16.01.2012 17:30

Január priniesol do nášho klubu niekoľko zaujímavých noviniek. Okrem vybovenej webstránky a upratania klubu sme sa zamerali aj na zmenu výzdboby. Vianočnú výzdobu sme totiž po troch kráľoch odstránili a tak sme uvažovali čím ju nahradíme. Naše dobrovoľníčky Lenka a Zuzka dostali skvelý nápad - maľovanie rúk s podpisom našich detí. Slovo dalo slovo a už na najbližšom klube sme s deťmi rozbehli túto zaujímavú výtvarnú aktivitu. Ten kto mal už ruku namaľovanú, s chuťou sa pustil do vyfarbovania omaľovánok, ktoré sme im vytlačili z internetu.

Náš januárový klub však nebol iba o výtvarných aktivitách. Deti sa s chuťou pustili aj do hrania stolného biliardu a spoločenskej hry Osadníci z Katanu, ktoré sme nakúpili vďaka schválenému projektu z magustrátu Bratislavy. Dievčatá sa zase zahrali s kuchynkou a s menšími deťmi sme si zahrali známu hru Človeče, nezlob se! a skladali puzzle so zvieratkovským motívom.

A keďže január je časom plánovania aktivít na aktuálny rok, pripravili sme pe deti novinku v podobe zavedenia anjelskej pošty. Deti nám počas klubu môžu napísať námety na aktivity, či odkazy pre dobrovoľníkov a vhodiť ich do špeciálnej krabice. Anjelsku poštu budeme priebežne čítať a postrehy detí zapracovávať do našich aktivít. 

       

Text a foto: Jaroslav Filo