Dávame do pozornosti: Zaujímavé víkendové podujatia v Bratislave

22.06.2012 12:57

Milé deti, Vážení rodičia,
cez víkend 23. a 24. júna 2012 sa v Bratislave uskutoční viacero zaujímavých akcii na ktoré by sme Vás radi upozornili.

V sobotu 23. júna bude Bratislava opäť prežívať udalosti spred vyše 200 rokov. Dobový tábor a vojaci, historické delá a zbrane, vojenské kone, poľná nemocnica, remeselné stánky, množstvo sprievodných akcií a súťaží pre deti i dospelých – to všetko bude možné opäť vidieť a zažiť na podujatí, ktorého cieľom bude priblížiť návštevníkom bitku, pri ktorej Napoleon utrpel prvú porážku. Pestrý program začína už o 10:00, rekonštrukcia bojov sa uskutoční o 17:30 v Sade Janka kráľa

V nedeľu 24. júna si budete môcť pripomenúť korunováciu zo 6. júna roku 1655. Svätoštefanskú korunu vtedy prijala mantovská princezná Eleonóra z rodu Gonzaga. Bola korunovaná ako manželka cisára Ferdinanda III. Korunovačný obrad sa uskutoční o 15.00 hod. na Hlavnom nám. v Bratislave.

Počas oboch víkendových dní sa uskutoční aj 14. celoslovenský zraz historických železničných vozidiel Rendez 2012. V priestoroch ŽST Východ - staré depo Rendez môžete vzhliadnuť historické parné a motorové rušne, výstavu historických autobusov, či modelové koľajiská. Chýbať však nebudú aj neželezničná technika, prezentácia vozidiel na točni, premietanie filmov, jazdy na drezine a stanovišti parného i motorového rušňa, ukážka bojov, mimoriadne jazdy nostlagickými vlakmi po Bratislave a okolí, či stánky so suvenírmi a občerstvením.  Do areálu výstaviska sa dostane historickou električkou H5 z Námestia Ľudovíta Štúra s prestupom v Rači - na Detvianskej ul. na historický autobus H56, ako aj historickými vlakmi z Hlavnej stanice.

Podrobnejšie informácie o týchto akciách nájdete na stránke spravodajského portálu Veterány.EU

Jaroslav Filo