Cestovateľský klub

23.11.2010 02:21

BRATISLAVA - V pondelok 22. novembra 2010 sme pre deti v rámci klubu zorganizovali ďalšiu zaujímavú aktivitu. Pripravili sme pre nich Cestovateľský klub v rámci ktorého sme deťom spravili zaujímavú prednášku na tému Afrika, kontinent známy i neznámy. Počas nej sa deti mohli deti oboznámiť s prírodnými podmienkami, zvieratami, ovocím, či obyvateľstvom Afriky. Deti si zároveň mohli preveriť svoje vedomosti o tomto kontinente. Každého, kto správne odpovedal na našu otázku sme odmenili sladkou odmenou. Nuž a treba povedať, že deti sa doslova pretekali kto z nich povie tú správnu odpoveď. Je síce pravda, že niektorí z nich odpovedali tesne vedľa, ale na druhej strane veď aj snaha sa cení. Súčasťou prednášky bolo aj premietanie autentických fotiek z afrického kontinentu.

 

   

"Bola by škoda, keby som nemohol tieto deti učiť a vzdelávať", vraví náš nový dobrovoľník Jurij Martynov, ktorý prvý cestovateľský klub realizoval. Sme radi, že mal cestovateľský klub úspech a v rámci možností by sme v ňom v radi pokračovali aj v budúcnosti.

Keďže náš klub by sme mali mať do 18-tej hodiny a prednášku sme ukončili o trochu skôr, rozhodli sme sa v rámci klubu pokračovať tradičnými voľnčoasovými aktivitami pre deti a mládež v rámci ktorých sme s deťmi kreslili, či skladali skladačky. Pondelkové popoludnie však nepatrilo len deťom, ale aj rodičom. Tí sa sa prišli pozrieť nie len náš cestovateľský klub, ale so svojimi deťmi si zahrali aj rôzne spoločenské hry. 

V súčasnosti chodíme za deťmi 3-krát do týždňa, z toho jeden deň je vyhradený na Klub domácich úloh. Najviac detí navštevuje náš klub práve v pondelok. "Tieto deti by potrebovali, aby sa im každý deň niekto systematicky venoval", vraví koordinátorka projektu Fortuna Martina Kravárová. Na to by sme však potrebovali nových dobrovoľníkov, ktorí by posilnili náš anjelsky tím. A preto ak vás naša anjelska činnosť zaujala a chceli by ste aj vy vo voľnom čase pracovať s deťmi neváhajte a napíšte nám na info@usmev.sk.

Text a foto: Jaroslav Filo