Bratislavský majáles 2012

04.05.2012 19:13

Milé deti, vážení rodičia,
keď už je vonku konečne tak teplo, že aj po zotmení prevládajú krátke rukávy nad dlhými, je to neklamné znamenie, že prišiel čas mestského festivalu Bratislavský majáles. Opäť Vás všetkých pozývame do mesta osláviť definitívny príchod jari, pekného počasia, sviežich farieb, európskej vzájomnosti, priateľstva a lásky.

Praktické informácie:
Stretávame sa v nedeľu 6. mája 2012 o 13:00 na vrátnici ubytovne. Buďte presní, na nikoho sa čakať nebude.

Program na Tyršovom nábreží 13:00 – 18:00:

Koncert pre EurópuProgram world and ethno koncertov a divadelných vystúpení pri príležitosti Dňa Európy. Program organizovaný v spolupráci s kultúrnymi inštitútmi a zastúpeniami krajín Európskej únie na Slovensku. 

■ Catch-Pop String-Strong – 15:00 (Rakúsko)
New folk music/world music. Eklektické duo brázdi hudobné polia od tradičnej balkánskej hudby az po aranžmány klasickej hudby a improvizácie, od folku až po rock a súčasné interpretácie kabaretných piesní. Vznikajú tak kombinácie, ktoré sú všetko, len nie každodenné.

■ Ad hoc band – 16:15 (Srbsko)
Ethno world zo Srbska. Akordeonistka Snežana Jović-Werner a speváčka Anita Ribar pravidelne spolupracujú aj s Pressburger Klezmer Band.

■ Čači Vorba – 17:30 (Poľsko)
Päť hudobníkov z Vroclavi, Lublinu a Ľvova mieša podľa vzoru cigánských hudobníkov pôvodnú hudbu z karpatskej oblasti a z Balkánu. Kapela čerpá z hudobných tradícií Rómov, Maďarov, Rumunov i Slovanov, ktoré intuitívne pretavuje do nových tvarov.

■ SAShE ART PICNIC - mestský piknik s farebným trhom
Jedinečná možnosť zažiť originálne kúsky zo SAShE naživo! Šperky, hračky, oblečenie, doplnky, keramika od 50 tich predajcov v jednom stane. Zároveň si budete môcť zapiknikovať v tráve a obdivovať umenie umelcov graffiti a streetartu.
Príjemnú atmosféru SaShE Art Picnic doplnia aj zaujímavé športy a hry. Môžete sa tešiť na „netradičné chodenie po lane“, budete sa môcť posnažiť udržať „malú loptičku“ vo vzduchu, zahádzať si lietajúci tanier, či s partiou si zasúťažiť v petangu.

■ Slackline - Na prvý pohľad ide o chodenie po lane, no v skutočnosti sa jedná o plochý popruh s dynamickými vlstnosťami, ktoré prinášajú nové výzvy a samozrejme aj veľkú porciu zábavy. Časť slacklinerov z československého GIBBON teamu vám ukáže, čo to znamená „trikovať na lajne“.
■ Foodbag - Footbag sa hrá s malou loptičkou, ktorá je plnená olovkami, plastovými guličkami, alebo pieskom. Hrajú ho viacerí hráči stojaci v kruhu. Podstatou je udržať footbag vo vzduchu kopaním alebo odrážaním všetkými časťami tela okrem rúk...
■ Frisbee - Frisbee je lietajúci tanier, určený na rôzne športové, rekreačné či zábavné využitie. V rámci Bratislavského majálesu si budete môcť túto slnečnú hru zahrať so svojimi kamarátmi, či rodinou. K dispozícii budú na požičanie zdarma profi lietajúce taniere.
■ Petanque - Pétanque alebo petank alebo petang je francúzska spoločenská hra pre dve 1-3 členné družstvá, ktoré sa snažia umiestniť gule čo najbližšie k cieľu. Ihriská budú k dispozícii, takisto na požičanie herné príslušenstvo a možno si urobíme aj turnaj.
■ Streetart - Priestor pre spoločnú a spoločenskú hru. Jednotným médiom bude malá plastová kocka, s ktorou sa môže každý vyhrať sprejovaním, kreslením, zostavovaním rôznych obrazcov alebo ako sám uzná za vhodné.

Bezplatná plavba loďou medzi Starým mestom a Petržalkou. Loď premáva kyvadlovo cca každých 30 minút od 10:00 do 19:00, nástup/výstup v Starom Meste pri Propeleri a v Petržalke na Tyršovom nábreží. 

Anjelsky tím Fun Club Fortuna