Anjelsky tím v staronovom zložení posilňuje nízkoprahové aktivity

07.12.2011 02:03

V rámci európskeho roku dobrovoľníctva sa nášmu nízkoprahovému klubu podarilo rozšíriť a stabilizovať náš anjelsky - dobrovoľnícky tím. Ten pozostáva zo stabilných členov Pala Hrabovského, Danky Sýkorovej, Jaroslava Fila a Dominiky Kubovičovej a z troch nových dobrovoľníčok, ktoré aj vďaka nám prišli do nášho nízkoprahu. Prvou dobrovoľníčkou je žilinčanka Zuzka Marčáková, ktorá sa výrazným spôsobom podieľa na fungovaní Klubu domácich úloh.

Týždeň čo týždeň spolu so mnou a Dominikou pripravuje rôzne vzdelávacie aktivity pre deti a mládež, pomáha im s domácimi úlohami do školy a spolupodielala sa aj na príprave a realizácií letného tábora v Kráľovej pri Senci.

Ďalšou novou dobrovoľníčkou je trenčanka Lenka Lacová, ktorá je zapálená pre dobrovoľnícke aktivity a pomohla nám aj pri realizácií podujatia Dni dobrovoľníctva 2011. Nateraz "poslednou" dobrovoľníčkou je Zuzana Spiessová, ktorá za pár mesiacov urobila kopec roboty a vždy príde so skvelými nápadmi na prácu s deťmi. Spolu s Lenkou sa snažia vymýšlať rôzne zaujímavé aktivity a sú hnacím motorom aj pre ostatných členov tímu. 

Nuž a ako náš nový tím vníma riaditeľka bratislavskej pobočky Úsmevu Milka Bezáková? "Som rada, že ste dobrý a zohraný tím", povedala nám v rámci víkendovky a doddala, že naša práca sa posúva stále k lepšiemu.

Fungovanie staronového anjelského tímu vnímam pozitívne aj z pozície archanjela nášho tímu. Dobrovoľníkov v našom klube nikdy nie je dosť a preto som rád, že k nám pribudli tri úžasné dobrovoľníčky. Hodnota ich dobrovoľníckej práce pre deti a mládež je neoceniteľná. Po tom čo z nášho tímu odišla koordinátorka projektu Fortuna Martina Kravárová sa nám aj vďaka ním podarilo stabilizvoať náš tím a zachovať voľnočasové aktivity pre deti a môádež. Významným spôsobom nám však pomáha aj vyššie spomínaná Milka Bezáková, ktorá zastrešuje naše aktivity vo vzťahu k našej spoločnosti. Milka podporuje našu iniciatívu ohľadom skvalitnenia našich aktivít a na úsmeváckych poradách obhajuje požiadavky nášho tímu.

Naše nízkoprahové aktivity pre deti a mládež vykonávame na Fortune už viac ako 3 roky. Za ten čas sa v našom klube vystriedalo množstvo dobrovoľníkov. K našim najstarším dobrovoľníkom patrí okrem mňa už len Danka Sýkorová, ktorú sa mi v roku 2008 podarilo namotať na dobrovoľnícke aktivity pre Úsmev ako dar. Zo stabilných členov sa k nám v roku 2010 pridali dobrovoľníci Pavol Hrabovský a Dominika Kubovičová. Na tomto mieste však netreba zabúdať ani na bývalú koordinátorku dobrovoľníkov Kristínu Kočnárovú (Polakovičovú) a bývalú koordinátorku projektu Fortuna Martinu kravárovú, ktoré stáli pri zrode nášho nízkoprahu.

Na záver tohto článku chcem úprimne poďakovať všetkým bývalým i terajším dobrovoľníkom za dobrovoľnícke aktivity pre deti a mládež. Verím, že náš tím bude v tomto zložení ešte dlho fungovať a že sa v budúcnosti rozšíri aj o ďalších dobrovoľníkov ochotných venovať sa našim deťom. 

Zuzka Marčáková pomáha deťom s projektom do školy...

Lenka Lacová pomáha v rámci dní dobrovoľníctva pri zveľadení okolia ubytovne...

Zuzana Spiessová priniesla do nášho klubu Activity...

Autor: Jaroslav Filo
Foto: Archív