Ako sme maľovali sádrové výrobky

29.10.2010 11:48

V poslednom období sa s našimi aktivitami asi roztrhlo vrece. Len pár dní po návrate zo stupavskej biofarmy sme sa totiž rozhodli zobrať naše deti priamo do centrály našej spoločnosti. Tam nás už totiž čakala naša MAPKA Zuzka, ktorá spolu s novými dobrovoľníčkami pre nás pripravila zaujímavé tvorivé dielne zamerané na maľovanie rôznych sádrových výrobkov.

A tak slovo dalo slovo a Danka, spolu s Lenkou zobrali na seba zodpovednú úlohu a zobrali deti do Úsmevu. Nie že by som tam nebol aj ja, ale škola mi nedovoľovala prísť do Dúbravky v takom čase, aby sme stihli s deťmi prísť včas na úsmev. A tak som sa zo školy vydal priamo do úsmevu. Tam nás už okrem Zuzky čakali aj nové dobrovoľníčky, ktoré boli odhodlané pustiť sa s našimi deťmi do tvorivých aktivít. 

O niekoľko minút neskôr dorazila naša fortuňácka výprava pod vedením Danky a Lenky. Len čo sme si posadali za stôl v zasadacej miestnosti, Zuzka nám priniesla plnú krabicu nevymaľovaných sádrových výrobkov, farby, štetce na maľovanie a poháriky Našou úlohou bolo vymaľovať tieto výrobky, pričom fantázií sa medze nekladú.

Niektorí sa pustili hneď do práce, iní museli najprv nabrať odvahu. Niet s čomu čudovať veď na úsmeve boli po prvý krát.

Maľovali naozaj všetci, deti, nové dobrovoľníčky, ba dokonca aj Danka s Dominikou. A tak sa na našom plechu začali postupne objavovať samé zaujímavé veci. Keďže sme všetci maľovali ako praví maliari, robota nám šla od ruky. Boli sme takí šikovní, že nám jeden plech akosi prestal postačovať a tak sme museli zavolať na výpomoc aj druhý plech, lepšie povedané tácku.

Žiaľ sádrové výrobky sa rýchlo minuli a my sme sa museli uspokojiť s pohľadom na dobre odvedenú prácu. A tak nám nezostalo už nič iné, ako sa pustiť do upratovania. A keďže za skvelú prácu a pomoc pri upratovaní treba aj nejakú tú menšiu odmenu, naše deti dostali lízanku, ako aj šálku, pero a pohľadnicu ako pamiatku na návštevu našej spoločnosti.

Deťom sa toto popoludnie veľmi páčilo a my sa už všetci tešíme na ďalšiu akciu ktorú pre nich zorganizujeme. A že sa vám naše výrobky páčili? Tak si ich príďte kúpiť do nášho stánku na tohtoročných vianočných trhoch. 

Autor: Jaroslav Filo
Foto: Jaroslav Filo a Zuzka Slezáková