Ako "Picasso" z Kraft Foods EBSC maľoval pre Fortunu

19.09.2011 21:40

BRATISLAVA - V pondelok 19. septembra 2011 sa zástupcovia nášho anjelského tímu Martina Kravárová, Jaroslav Filo a Lenka Lacová zúčastnili na firemnej párty spoločnosti Kraft Foods EBSC, s. r. o. ktorá poskytuje predovšetkým účtovný, ale aj logistický servis pre svoje Kraft Foods spoločnosti v rámci Európy. Párty sa konala v hoteli Ponteo v Rusovciach a bola ladená v štýle športového dňa. Jednotlivé zamestnanecké tímy medzi sebou súťažili vo futbale a volajbale.

Pre tých, ktorým sa športovať nechcelo bolo pripravené maľovanie obrazov, ktoré mali byť venované sociálnej ubytovni Fortuna. A ako uvidíte na nasledujúcich fotografiách, zamestnanci si dali s ich maľovaním naozaj záležať...

      

Krátko po pol siedmej večer prišlo na rad slávnostné vyhodnotenie dňa. V prvej časti sa vyhodnili výsledky športových disciplín a v druhej prišlo na rad slávnostné odovzdávanie obrazov, ktoré v mene spoločnosti Úsmev ako dar prevzala Martina Kravárová. Tá sa vo svojom krátkom príhovore poďakovala za darované obrazy a povedala, že určite spestria prostredie ubytovne. Na záver zaželala spoločnosti veľa ďalších úspechov. Hoci sa pôvodne namaľovalo 8 obrazov, domov sme si odniesli iba 7 z nich. Na naše veľké prekvapenie totiž 1 z obrazov pôjde do dražby a výťažok z nej poputuje k nám do ubytovne. 

         

A keďže spoločnosť Kraft foods je známa svojimi sladkosťami, k prekrásnym obrazom nám pribalili ešte 2 krabice sladksotí. Naša nová dobrovoľníčka Lenka neskrývala dojatie. Nemohla uveriť, že 1 z obrazov pôjde na dražbu. 

A prečo sa vlastne táto spoločnosť rozhodla darovať obrazy práve Fortune? V rámci svojich finančných možností sa spoločnosť rozhodla počas firemného dňa namaľovať obrazy, ktoré by darovali niektorému z detských domovov. Avšak vďaka Kristíne Kočnárovej, bývalej MAPke Úsmevu ako dar sa obrazy nakoniec darovali do Fortuny. "Sklášlenia vo Fortune totiž nikdy nie je dosť a deti sa sladkostiam iste potešia. Robila som to pre vás s radosťou a som rada, že to malo úspech", povedala KiKa s úsmevom. 

Na záver sa preto chceme úprimne poďakovať spoločnosti Kraft foods EBSC, s. r. o. - konkrétne Diane Adamovskej, ktorá bola hlavným realizátorom myšlienky darovania maľovaných obrazov, všetkým zamestnancom ktorí sa pre nás rozhodli tieto obrazy namaľovať, direktorovi Jimovi Baurovi za vyzdvihnutie našej nízkoprahovej činnosti ako aj Kristíne Kočnárovej za to, že ani po odchode z úsmevu na nás nezabudla a zabojovala za darovanie obrazov na Fortunu. 

Získané obrazy budeme odovzdávať, priebehu tohto týždňa - v piatok, alebo v sobotu po dohode s našimi dobrovoľníkmi. Ako to celé prebehlo vás budeme informovať v samostatnom článku.

Aj vy môžete svojou troškou prispieť na fungovanie nášho nízkoprahového klubu. Pomôžete tak dobrej veci a napĺňaniu nášho motta "...aby každé dieťa malo svoju rodinu". V mene našich detí vám už vopred ĎAKUJEME!

Text a foto: Jaroslav Filo
Názov článku: Lenka Lacová