Obyvatelia ubytovne opäť prispeli k zveľadeniu svojho prostredia

27.04.2012 17:40

V rámci akcie Dni dobrovoľníctva 2011 sme spolu s obyvateľmi a vedením Fortuny počas dvoch dní makali na zveladení ubytovne a jej okolia. Aj napriek veľkému úsiliu sa nám nepodarilo spraviť všetko čo sme si spolu s vedením ubytovne naplánovali. Aj preto sa vedenie Fortuny rozhodlo zorganizovať jarnú brigádu na ktorej by spolu s obyvateľmi dokončili to, čo sme my v septembri minulého roku začali.

V piatok 27. apríla sa po 12-tej stretlo pred Fortunou niekoľko obyvateľov, ktorí chceli zveľadiť svoje okolie. Nie je im totiž ľahostajn= v akých podmienkach bývajú. Najprv sa pristúpilo k vyčisteniu trávnatej plochy pred ubytovňou na ktorú neprispôsobilí obyvatelia pernamentne vyhadzú z okna veškeré smeti.

Potom sa začalo s úpravou trávnatej plochy medzi parkoviskom a obslužnou komunikáciou na ktorej sme v rámci Dní dobrovoľníctva osadili pneumatiky slúžiace ako preliezky pre deti. Spolu s vedením ubytovne na tomto mieste obyvatelia zasadili okrasné kroviny.

Novej zelene sa dočkali aj kvetináče v okolí parkoviiska.

V okolí futbalového ihriska sa zase orezávali suché kroviny.a ako sme vzhliadli na okraji trávnatej plochy pozdĺž parkoviska je spravený nový chodník.

A takto vyzerajú pneumatiky, ktoré sme osadili pri futbalovom ihrisku v rámci Dní dobrovoľníctva: 

Ako obyvtaeľom Fortuny povedal jej vedúci Martin Faktor pri najbližšej brigáde by chcel upraviť priestor pre cyklistický okruh pre deti s ktorého úpravou sa začalo v septembri minulého roku a osadiť lavičky, ktoré sú už pripravené na okraji parkoviska.

V tomto priestore už onedlho vznikne cyklodráha pre deti a mládež

Lavičky pripravené na osadenie

Sme radi, že obyvatelia ubytovne aj bez našej pomoci opäť priložili ruku k dielu a veríme, že v takýchto aktivitách budú aj naďalej pokračovať.

Text a foto: Jaroslav Filo