Na klube vysvedčení odmena pre školákov i predškolákov

01.02.2013 15:30

Štvrtok 31. januára – deň, ktorý sa na prvý pohľad od ostatných ničím nelíši. Naši školáci však vedia, že je to deň kedy dostávajú známky za ich vedomosti. My sme to samozrejme vedeli tiež a tak sme pre naše deti pripravili Klub vysvedčení.

Je 17:00 a priestory nášho klubu ožívajú deťmi, ktoré s vysvečkom v rukách sedia na stoličkách a s napätím čakajú čo sa bude diať. Niektoré deti sa rozhodli spríjemniť si čakanie  spoločenskými hrami a tak si s našou Zuzkou zahrali Monopoly. Ostatní sa medzitým hrajú s Maťom, alebo rozprávajú s našimi dobrovoľníčkami. No keď sa v klube objaví Viktor s krabicami plných prekvapení, deti sa snažia zistiť čo sa v nich ukrýva. Viktor ich však rýchlo uistí, že pre každého z nich sa niečo ujde a začne im postupne kontrolovať vysvedčenia. Niektorým deťom sa v škole darilo viac, niektorým menej. No aj napriek tomu nikto neodišiel z klubu domov na prázdno. A nezabudli sme ani na tých, ktorí si vysvedčenie v škole prevezmú až v pondelok.

Nuž a aká bola tohoročná odmena za vysvedčenie? Vďaka Majke Soboličovej z Úsmevu sme pre školákov pripravili poznámkové bloky, perá, ceruzky, farbičky, šnúrky na krk, či prívesky. Nechýbala však ani sladká odmena v podobe cukríkov a lahodnej čokolády. Ale ako by to bolo keby sme nedali odmenu aj našim predškolákom, ktorí skôr či neskôr zasadnú do školských ľavíc. A keďže Klub vysvedčení nebýva každý deň, nachystali sme pre deti menšie občerstvenie v podobe chrumiek a pukancov.

Všetkým našim školákom i predškolákom prajeme úspešný štart do nového polroku a Vám ostatným prinášame niekoľko fotografií z našej akcie.

Text: Jaroslav Filo
Foto: dobrovoľníci

Fotogaléria

Diskusia

Neboli nájdené žiadne príspevky.