Dni dobrovoľníctva 2012 – zarezervujte si termín 21. a 22. 9. 2012!

15.01.2012 02:13

V roku 2012 sa Dni dobrovoľníctva uskutočnia v termíne od 21. do 22. septembra 2012. Ak sa chcete zapojiť, zarezervujte si, prosím, tento termín vo svojom kalendári!

Po úspešnom minuloročnom ročníku sa C.A.R.D.O. aj v roku 2012 rozhodlo zorganizovať dva Dni dobrovoľníctva. Aktivity pre dobrovoľníkov budú môcť aj v tomto roku pripraviť mimovládne neziskové organizácie, samosprávy, zariadenia rôzneho typu a neformálne skupiny občanov.

Do Dní dobrovoľníctva sa môže zapojiť ktokoľvek, kto má chuť pridať ruku k dielu a pomôcť konkrétnym organizáciám, ale je určený aj pre tých, ktorí sa zaujímajú o dobrovoľníctvo a konkrétne dobrovoľnícke ponuky na Slovensku. Ponúka širokej verejnosti možnosť zapojiť sa do konkrétnych aktivít v dobrovoľníckych organizáciách, zariadeniach, mestách, obciach či komunitách (čistenie okolia zariadení, úprava vnútorných a vonkajších priestorov organizácií, realizácia aktivít s klientmi organizácií, pomoc s realizáciou zbierok šatstva, a pod.)

Hlavným cieľom podujatia je zaviesť systematický spôsob propagácie dobrovoľníctva a dobrovoľníckych aktivít na Slovensku a umožniť ľuďom získať pozitívnu skúsenosť s dobrovoľníctvom.

Tak neváhajte a zapojte sa!  My sa do tejto akcie určite zapojíme. O konkrétnych aktivitách, ktoré budeme v rámci tejto akcie realizovať Vás budeme včas informovať. 

Pustite si video z Dní dobrovoľníctva 2011:

Zdroj: C.A.R.D.O. 
Foto: Archív