Darujte svoj čas a prispejte tak k oslavám Európskeho roku dobrovoľníctva

29.07.2011 20:47

Aliancia Európskeho roka dobrovoľníctva 2011 by chcela prispieť k zvýšeniu uznania a zlepšeniu prestíže dobrovoľníctva v Európe. Preto sa rozhodla, že prostredníctvom špeciálnej sekcie na svojej stránke vytvorí priestor, kde sa môžu dobrovoľníci z celej Európy zaviazať k odpracovaniu určitého počtu dobrovoľníckych hodín práve počas roku 2011 (o koľko hodín pôjde je na konkrétnom dobrovoľníkovi alebo dobrovoľníčke, ktorí sa rozhodnú do aktivity zapojiť).

Cieľom Aliancie ERD 2011 je dosiahnuť do konca roka 2011 jeden milión odpracovaných dobrovoľníckych hodín, preto vyzýva všetkých občanov Európy, ktorí majú k dobrovoľníctvu blízko, aby sa do tejto akcie zapojili a pomohli Aliancii tento cieľ dosiahnuť. 

Ak reprezentujete organizáciu, ktorá s dobrovoľníkmi pracuje, tento záväzok môžete urobiť aj za nich. Aliancia im následne ako prejav vďaky a uznania pošle ďakovný e-mail. Prekvapte svojich dobrovoľníkov, spočítajte hodiny, ktoré ešte do konca roka dobrovoľne odpracujú, zapojte sa do tejto akcie a dajte im vedieť, že si ich prácu vážite nielen vy, ale aj ďalšie inštitúcie v Európe.

Stránka poskytuje aj možnosť ako o tejto akcii dáte vedieť svojim priateľom. 

Na to, aby boli vaše hodiny zarátané do celkovej sumy dobrovoľníckych hodín odpracovaných v rámci ERD 2011 stačí, aby ste vyplnili on-line formulár.
Viac informácií nájdete na https://www.eyv2011.eu/volunteering-commitments   

Zdroj: AVSO Newsletter