Zbierka 1 deň úsmevu

19.03.2012 19:13
Aj tenro rok organizuje Spoločnosť Úsmev ako dar už 10. ročník celoslovenskej finačnej zbierky 1 deň úsmevu. Tento rok zbierka vyvrcholí symbolicky 15. mája kedy je aj Medzinárodný deň rodiny.  Ak by ste mali záujem s nami spolupracovať a stať sa koordinátorom našej zbierky vo vašom meste, neváhajte a ozvite sa nám.
Prispieť budete môcť v uliciach vášho mesta špeciálne označeným dobrovoľníkom s urničkou. Tento rok sa zbierke zúčastní viac ako 1500 dobrovoľníkov. Dobrovoľníci budú ako poďakovanie rozdávať malé srdiečnka ako smybol našej zbierky. 
Prispieť môžete už teraz a to formou SMS správy v tvare DMS USMEV na číslo 877. Prispejete nám tak 1,- €, ďakujeme. Viac na www.darcovskasms.sk.
 
Na čo budú použité vyzbierané finančné prostriedky:
- na terénnu sociálnu prácu a zabraňovanie vyňatiu detí z ich vlastných rodín,
- na vrátenie detí z detských domovov do vlastných rodín,
- na vyhľadávanie, vzdelávanie a sprevádzanie náhradných rodičov,
- na pomoc deťom v detských domovoch,
- na pomoc mladým dospelým, ktorí odišli z detského domova a ocitli sa bez pomoci na ulici alebo potrebujú oporu, pomoc s hľadaním práce, ubytovania.
V roku 2011 sa konal už 9. ročník zbierky 1 deň úsmevu. Zbierka sa konala v dňoch 20. - 24. júna 2011 po celom Slovensku. Celková vyzbieraná suma tohto roku predstavuje čiastku 38 169,14 €. Všetkým ľudom, ktorí nám prispeli srdečne v mene našich detí z detských domovov, náhradných rodín ĎAKUJEME! 
Túto zbierku máme právo organizovať na celom území Slovenskej republiky počas celého roka. Verejná zbierka bude vykonávaná sústreďovaním finančných prostriedkov na osobitnom účte číslo 4040029180/3100. Povolenie MV SR si môžete prečítať TU.
 
Informácie pre koordinátorov:
Koordinátor je človek, ktorí vo svojom meste zorganizuje zbierku 1 deň úsmevu. Buď bude zierať sám alebo osloví študentov strednej školy v meste, v ktorom chce zbierať alebo si nájde nejakú skupinku ľudí, starších ako 16 rokov. Koordiátora zaškolia naši ľudia a bude plne zodpovedný za konanie zbierky. Od našich ľudí získa všetok potrebný materiál - urny, letáky, srdiečka, tričká a všetky potrebné informácie.
Tešíme sa na Vás. 
Záujemcovia o koordinátora sa môžu prihlásiť na adrese sisikova@sumev.sk alebo na čísle             0903 781 772    .
 
Autor: Úsmev ako dar