Súťaž Mladý redaktor 2012

30.10.2012 21:04

SPDDD Úsmev ako dar - Nízkoprahový klub Fun Club Fortuna v spolupráci s internetovým portálom Študent 24 rozbiehajú novinársku súťaž "Mladý redaktor 2012". Pilotný projekt je zameraný na fantáziu, kreativitu a súťaživosť detí a mládeže našich nízkoprahových centier. Neváhajte a zapojte sa aj Vy, objavme spoločne nového slovenského Hemingway-a alebo Hviezdoslava, stačí ak si vytlačíte plagátisko spolu s pravidlami na viditeľné miesto v klube a Súťaž môže začať. Uzavierka súťaže je v sobotu 1. decembra 2012.

Téma na zamyslenie pre rok 2012 je:

„Kto sú ľudia v nízkoprahu a čo pre mňa znamenajú?“ (Tvoj vlastný príbeh, aktivita, problém, situácia, ktorú si zažil v klube)

Hráme FAIR PLAY:

1.       Príbeh, článok, hádanka, básnička, próza, opera, muzikál čokoľvek čo napíšeš, musí byť písané od srdiečka, bude to tvoj vlastný príbeh, ktorý si už zažil alebo každodenne zažívaš s dobrovoľníctvom a ľuďmi, ktorí s tebou zdieľajú  priestor v klube (nízkoprahu)

2.       Do tvojho diela môžeš zahrnúť kohokoľvek a čokoľvek (prosím vynechaj abstraktné slová nazývané NADÁVKY, články, ktoré ich budú obsahovať hodíme do koša na smeti)

3.       Umelcom sa musíš stať ty sám! Neotravuj preto mamku, otca, babičku, deduška, sestru, brata, suseda, poštára alebo dobrovoľníka v klube, aby to napísali za teba, ty to predsa zvládneš aj sám. Ver mi!

Ak si vezmeš na pomoc kamoša z klubu oukej, ale myslite na to, že cena bude iba jedna. (budete si ju musieť rozdeliť na polovičku)

4.       Téma je jasne zadaná, je na tebe ako ju spracuješ. Mal by to byť príbeh, ktorý si už sám zažil, alebo si počul ako ho zažil nejaký tvoj kamoš v klube. Nadpis, konkrétne aktivity a ľudí ktorých chceš mať vo svojom príbehu necháme na tebe, drž sa iba tematického zadania a tým je: Kto sú ľudia v nízkoprahu a čo pre mňa znamenajú? (Tvoj vlastný príbeh, aktivita, problém, situácia, ktorú si zažil v klube)

5.       Hotové príbehy treba posielať elektronicky na mail mladyredaktor(zavinac)gmail.com, kde bude zaradený do databázy všetkých článkov, prosím ťa nezabudni sa podpísať (môže to byť aj prezývka), napíš  nám tam aj názov klubu, ktorý reprezentuješ a koľko máš rokov. Ak nemáš doma počítač, kludne si to napíš v klube alebo u kamaráta, niekto ti s tým už určite bude vedieť pomôcť, stačí sa pekne spýtať.

6.       Článok, ktorý ti vznikne, bude hodnotiť nezávislá porota zložená z profesionálnych redaktorov študentského portálu.

7.       Každý článok bude podrobne preštudovaný a prehodnotený.

Kritéria hodnotenia:

A: Obsah: Snaž sa, aby tvoj príbeh mal nejaký úvod, potom jadro a ukonči ho záverom ako to všetko dopadlo. Skús sa sústrediť aj na to, aby to čo porota bude čítať malo aspoň trošku zmysel.   

B: Gramatické chyby: Nebudú hodnotené. (Budeme však radi, ak to bude čitateľné v slovenčine)

C: Celkový štýl - zladenie Nadpis, Text - nesmie presiahnuť viac ako jednu A4, minimum je 10 riadkov alebo cca 1 000 znakov (vrátane medzier) 

Hlásime ROVNOSŤ a SPRAVODLIVOSŤ:

1.       Počet účastníkov je neobmedzený, tak isto  aj počet zúčastnených detí z jedného nízkoprahového centra je neobmedzený

2.       Cieľová skupina sú deti od 08 - 18 rokov (Dievčatá aj Chlapci)

3.       Deti a mládež budú spoločne súťažiť bez rozdielu pleti, pohlavia, rasy, náboženstva,  farby očí, vlasov a zubovJ

4.       Vekové kategórie:  Deti budú rozdelené do kategórií od 08 - 11 rokov, 12 - 14 rokov, 15 - 18 rokov, tým pádom nám vzniknú tri kategórie, z ktorej každý víťaz bude odmenený.

Niečo pekné na záver: Odmenou ti budú skvelé ceny, ktoré získaš, tvoj článok bude zverejnený na rôznych webových stránkach, kde ho bude čítať veľké množstvo ľudí a budeš môcť svoj talent ukázať naplno  aj verejnosti! Možno si ťa niekto všimne a stane sa z teba nová redaktorská hviezda! (Ak budeš chcieť)

Potrebuješ viac info, tak neváhaj a píš na mail mladyredaktor(zavináč)gmail.com a MY sa ti veľmi radi ozveme.

Zdraví Ťa tím dobrovoľníkov z nízkoprahového centra Fun club Fortuna !!