Projekt detského ihriska na Fortune

18.01.2011 00:35

 

Prostredníctvom tohto projektu plánujeme vytvoriť (rekonštruovať) ihrisko – priestor vedľa ubytovne, pre deti z ubytovne Fortuna, Agátová 1/A. Vytvorí sa priestor pre oddych a relaxáciu, zábavu a učenie sa, atď. Priestor prispeje k možnosti pre zmysluplnejšie trávenie voľného času a aktívne zapojenie sa detí do voľnočasových aktivít organizovaných v tejto ubytovni našimi dobrovoľníkmi.

Projekt má priaznivý dopad na obyvateľov ubytovne a detí z okolia, pretože deti sa bezcieľne netúlajú a nepoškodzujú okolie mestskej časti Dúbravka.

Cieľová skupina:

Primárna cieľová skupina – deti z ubytovne Fortuna v Dúbravke a z okolia. Pri ubytovni chýbajú preliezky, lavičky, kde by deti mohli zotrvať a matky s deťmi sa mohli hrať.

Sekundárna cieľová skupina – rodičia týchto detí, ktorí dobrovoľnícky vybudujú  pre svoje deti priestor pre „radosť a šantenie“. Našou činnosťou ich vedieme k prevzatiu zodpovednosti za svoju situáciu a život, aktívny prístup k riešeniu životných problémov a ku konštruktívnym riešeniam, motivujeme ich k zmene života, životného štýlu.

Ciele projektu:
- zmotivovanie a zaktivizovanie rodičov k zapojeniu sa do výstavby „priestoru pre radosť a šantenie“ pre svoje deti, ale aj pre seba na oddych a relaxáciu,
-  vedenie rodičov k prevzatiu zodpovednosti za organizáciu voľného času svojich detí a za situáciu v ktorej sa nachádzajú,
-   vytváranie pracovných návykov u rodičov a detí,
- vytvorenie priestoru pre voľnočasové aktivity vonku, ktorí naši dobrovoľníci podnikajú s deťmi z ubytovne,
- prevencia pred sociálno-patologickými javmi (túlanie, ničenie majetku, vandalizmus, protidrogová osveta)

Partneri projektu:
- Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar, Bratislava
-   Magistrát hlavného mesta Bratislavy
- TAXBACK
-  Katolícka jednota Slovenska
-  Obyvatelia ubytovne

Do samotnej prípravy a realizácie tohto projektu by sme sa radi pustili v priebehu tohto roku. Touto cestou sa preto na vás obraciame s prosbou o akúkoľvek formu pomoci a spolupráce pre realizácií tohto projektu a skultúrnení okolia Agátovej ulice. 

Ak vás náš projekt oslovil, kontaktujte nás prostredníctvom e-mailovej adresy fuunclubfortuna@gmail.com.

Podrobnejšie informácie o tomto projekte vám prinesieme v dohľadnej dobe. 

Jaroslav Filo a Martina Kravárová