Pripravme sa na Heaoween

28.10.2011 11:04

Koniec októbra už tradične patrí k oslavám Haloweenu. Hoci to nie je kresťanský sviatok, ľudia ho s obľubou oslavujú aj u nás. Niet sa čomu čudovať. Haloween totiž nesie v sebe prvky pohanských zvykov, ktoré boli v týchto končinách pred príchodom kresťanstva. Naši dobrovoľníci sa preto rozhodli pripraviť s deťmi rôzne zaujímavé haloweenové masky a tekvice.

V utorok 25. októbra sme sa pustili do kreslenia a vystrihovania tekvíc z papiera. No keďže fotograf prišiel až tesne pred koncom klubu, podarilo sa nám zachytiť iba výsledný efekt našej práce.

   

O dva dni neskôr, štvrtok 27. novembra, prišla naša Lenak s námetom na ďalšiu zaujímavú prehaloweensku aktivitu. Deťom sme vytlačili rôzne haloweenske masky a ich úlohou bolo, aby ich za pomoci farbičiek ú fixiek vymaľovali a následne vystrhli tak, aby ich mohli prilepiť na špajle a odniesť si ich domov, prípadne ich nechať na výstave v našom klubu. Pozrite sa spolu s nami či to naše deti zvládli.

     

A keďže pred koncom klubu nám ešte zvýšil čas, k slovu sa dostali aj iné voľnčoasové aktivity.

  

A tu je výber haloweenskych prác našich detí:

  

Toľko teda naše klubové aktivity vrámci Haloweenu. Klub pre deti a mládež pokračuej aj v novembri a už teraz sa môžete tešiť na ďalšie zaujímavé aktivty.

Text: Jaroslav Filo
Foto: Jaroslav Filo a Dominika Kubovičová