Počasie pre Fortunu

27.05.2012 20:56

Milé deti, Vážení rodičia,
chcete vedieť aké počasie Vás počas nasledujúceho týždňa čaká? Vďaka informáciám z prvej ruky sa to v nasledujúcich riadkoch dozviete.

Pondelok - Slovenský jazyk:

Počasie bude v tento deň veľmi nestále. Niektorí si nevypracujú domácu a tak samozréjme pocítia účinky vyššej teploty. Zo záťažového stupňa číslo 4 ich zasiahne vlna vyššieho tlaku. 

Utorok - Matematika:

Zo severu sa blíži tlaková níž, ktorá obyčajne prináša zrážky vo forme dažďa pred i po písomke. Po nej miestami búrky s hrmením, blýskaním, ale dúfajme že sa obloha časom vyjasní.

Streda - Telesná výchova:

Na jasnej oblohe bude svietiť slniečko. Nesnažte sa ho však trafiť, kriketkou tak vysoko nedohodíte. Sily si však môžete vyskúšať v behu s teplým vetrom z juhu, ktorého rýchlosť by mala dosiahnuť 25 metrov za sekundu. 

Štvrtok - Prírodopis:

Pekné počasie by malo aj naďalej pokračovať. Bude vhodná doba na prechádzky do prírody, kde môžeme spoznávať rastliny aj drobné živočíchy. Teploty budú príjemné od 20 do 25 stupňov celzia.

Piatok - Chémia:

Tá nám obyčajne prináša zamračenú oblohu s občasnými búrkami, hrmením, blýskaním sa a to najmä pri nevidarenom pokuse s kyselinou. Po blesku môže nastať krátkodobé zatmenie. 

Sobota, Nedeľa:

Cez víkend nás čaká opäť krásne počasie, výrazne sa oteplý a to až na 30 - 35 stupňov. V nedeľu sa však začnú zbiehať mraky a podvečer môže začať pršať.

Prajem Vám krásny týždeň.

Jaroslav Filo