Plánované akcie na august - september 2011

05.08.2011 21:16

 V mesiacoch august – september 2011 pre vás pripravujeme nasledovné akcie:

■ PIKNIK A POOBEDNÉ HRY S DEŤMI – 19. / 26. august 2011

V peknom prostredí mestského parku ako je napríklad Sad Janka Kráľa, Medická záhrada či Grasalkovichova záhrada rozprestrieme deku, pripravíme občerstvenie a zahráme si frizbee, spoločenské hry, karty, bedminton, futbal, volejbal, či hry zamerané na rozvoj motoriky, koncentrácie a logiky u detí. Môže byť spojené s kreslením kriedou na chodník, alebo návštevou detského ihriska.

■ OPEKAČKA – 20. august 2011

Príjemné odpoludnie strávené hrami s deťmi na lúke a opekaním špekačiek, klobásky alebo slaninky. Miesto určenia pravdepodobne železná studienka. Deti si zabezpečia suroviny samé.

■ VÝLET LOĎOU Z MESTA BRATISLAVA – 21. august 2011

Okružná plavba s deťmi po Dunaji, ktoré si vyskúšajú či majú morskú chorobu alebo nie J

■ VÝLET HAINBURG – RAKÚSKO – 27. august 2011

Zrúcanina hradu Hainburg, je pekne upravená, s krásnym výhľadom až na Bratislavu. Je tam obrovská trávnatá plocha, ktorú môžeme využiť aj na relax alebo piknikové posedenie s deťmi. Vstup je zdarma. Súčasťou výletu je aj prehliadka centra mesta. Doprava do Hainburgu je medzinárodnou autobusovou linkou č. 901.

■ DIVADELNÉ PREDSTAVENIA PRE DETI – august 2011

Letné divadelné predstavenia pre deti v Grassalkovičovej a Medickej záhrade.

■ NÁVŠTEVY VODNÝCH AREÁLOV S MOŽNOSŤOU KÚPANIA SA A TRÉNINGU PLÁVANIA – august 2011

Leto, voda a zmrzlina jednoducho idú k sebe, preto sa chceme aj my s deťmi viackrát vybrať počas krásnych slnečných dní vyblázniť sa k vode, zahrať si vodné hry či učiť deti základom plávania pomocou vopred získaných plaveckých pomôcok.

■ KRÚŽOK TVORIVÝCH RÚK  - 1. september 2011

Postupne s deťmi rozvíjať myšlienku otvorenia nového záujmového krúžku od septembra, ktorého úlohou bude podporiť ich kreativitu, tvorivú činnosť, budovať trpezlivosť a koncentráciu. Predbežne v lete by sme chceli zistiť, či by o tento krúžok bol určitý záujem tým, že niektoré pripravené aktivity by sme začali dopredu realizovať.

■ NÁVŠTEVA STAREJ RADNICE – 3. september 2011

Prehliadka vynovených priestorov múzea mesta Bratislava - Starej radnice s vyhliadkou s radničnej veže.

■ CELODENNÝ VÝLET NA PLAVECKÝ HRAD – 15. september 2011
Klub priateľov histórie železničnej dopravy Bratislava východ v spolupráci zo Železnicami slovenskej republiky a Múzejno-dokumentačným centrom ŽSR pripravujú jazdu historickým parným vlakom do Plaveckého Podhradia, kde bude možnosť navštíviť zrúcaninu Plaveckého hradu.

Odchod vlaku zo stanice Bratislava-Hlavná stanica bude 08:50. Odchod z Plaveckého Podhradia je naplánovaný na 16:00 s príchodom do Bratislavy do 18:30.

■ DNI DOBROVOĽNÍCTVA 2011 – 23. a 24. september 2011
V dňoch 23. a 24. septebra 2011 (piatok, sobota) sa v čase od 10:00 do 18:00 na Slovensku uskutoční už v poradí tretí dobrovoľnícky deň, ktorý bude po prvý krát rozšírený na dva dni a do ktorého sa po ročnej prestávke opätovne zapojí aj Spoločnosť priateľo detí z detských domovov Úsmev ako dar. Tá pre všetkých záujemcov pripravila bohatý program nie len v centrále spoločnosti na Ševčenkovej 21 v Petržalke, ale aj v nízkoprahovom klube na Agátovej 1/A v Dúbravke.

■ SLÁVNOSTNÉ OTVORENIE NOVÉHO KLUBU – koniec septembra

Na základe schváleného projektu magistrátom mesta Bratislava na rozšírenie klubových priestorov slávnostne otvárame druhú klubovú miestnosť. Počas podujatia budú pripravené zaujímavé hry a súťaže, hudba, jedinečný moderátor a drobné občerstvenie. Nebude chýbať ani slávnostné prestrihnutie pásky na dverách od novej miestnosti.

Autor: Jaroslav Filo a Danka Sýkorová