Plánované akcie na jún 2011

07.06.2011 15:57

Stručný prehľad plánovaných akcií na mesiac jún 2011 - nie všetky akcie sa však musia uskutočniť.

4. jún - Oslava medzinárodného dňa detí

Príprava programu pre deti počas celého dňa. Doobeda súťaženie o zaujímavé ceny, ktoré sú vopred pripravené, poobedie – program v Polus City Center pre deti.

Návšteva vodných areálov Zlaté Piesky / Draždiak

Horúci letný deň vyžaduje príjemné vodné osvieženie.

Múzeum na tento mesiac – Vojenský bunker v Petržalke

Návšteva vojenského bunkra, v ktorom nájdeme dve strelecké miestnosti, ktoré boli vybavené protitankovými kanónmi, strieľňami pre ťažké a ľahké guľomety, vojenskú zásobáreň a kuchyňu, strojovňu pre dieselagregát, ubytovaciu miestnosť, v ktorej spávali vojaci, telefónnu ústredňu a iné zaujímavé atrakcie. 

Deň Polície

Deň Polície v Bratislavskej časti Rača – ukážky policajných akcií, techniky a policajných zvierat, policajných vrtuľníkov, áut a motoriek. K dispozícii je aj lezecká stena či nafukovacie atrakcie. Pripravené je aj náučné a zábavné predstavenie pre deti o zajačikovi Bebkáčikovi a bezpečnom správaní na cestách alebo detský výtvarný kútik atď.  

202. výročie obliehania Bratislavy Napoleónom

V Sade Janka Kráľa sa uskutoční rekonštrukcia obliehania Bratislavy Napoleónom. V roku 1809 sa pri Bratislave odohrali historicky významné boje, ktoré boli súčasťou rozsiahlych vojenských operácií v rakúsko-francúzskej vojne z roku 1809. Vojská francúzskeho cisára Napoleona I. sa vyše mesiaca márne pokúšali dobyť toto významné mesto.

 Otvorenie kultúrneho leta na Kuchajde

Kultúrne leto v Novom Meste patrí už tradične medzi podujatie, ktoré si nenechajú ujsť obyvatelia Bratislavy ani mimobratislavskí návštevníci.

Bratislava – Street art festival

V uliciach centra hlavného mesta sa počas troch dní na viacerých miestach predstavia cirkusové pouličné performance, divadlá a tanečné zoskupenia. Deti môžu vidieť žonglérsku show, tanec s ohňom, české divadlo pre deti, beatboxovú vokálnu improvizáciu, program pre najmenších pripravil Rasťo Sliacky, ktorý bude vytvárať obrazy priamo na chodník ulice a zároveň maľovať deti. 

V prípade, že sa niektorá z akcií bude realizovať, podrobnejšie informácie o nej nájdete v sekcií Oznamy. 

Autor: Zuzka Marčáková a Jaroslav Filo