Ako sa zapojiť do akcie Dni dobrovoľníctva 2012

04.07.2012 12:04

Občianske združenie C.A.R.D.O. pripravuje 4. ročník Dní dobrovoľníctva, ktoré sa uskutočnia v termíne 21. - 22.9.2012. Po celom Slovensku budú prebiehať aktivity zamerané na zviditeľnenie dobrovoľníctva a aj získanie nových dobrovoľníkov na Slovensku.

Zaujímate sa o dobrovoľníctvo, chcete to vyskúšať na vlastnej koži a pomôcť dobrej veci? TU zistite, ako sa i vy môžete zapojiť do tohtoročných Dní dobrovoľníctva.

Sme si vedomí, že dobrovoľníctvo nerobíme len počas týchto dvoch dní, ale táto aktivita je príležitosťou pre všetkých dobrovoľníkov a organizácie, aby sme aspoň raz v roku upútali záujem, pozornosť a priazeň širokej verejnosti na fenomén dobrovoľníctva.

Hlavným cieľom podujatia je zaviesť systematický spôsob propagácie dobrovoľníctva a dobrovoľníckych aktivít na Slovensku a umožniť ľuďom získať pozitívnu skúsenosť s dobrovoľníctvom.

Čiastkovými cieľmi Dní dobrovoľníctva je:
 získať čo najviac aktívnych ľudí a zapojiť ich do činnosti rôznych organizácií (neziskové organizácie, samospráva, komunita, školy apod.)
 zviditeľňovať a aktivizovať organizácie a samosprávu a "učiť ich praxou", ako si robiť propagáciu, nábor dobrovoľníkov a spolupracovať na dobrovoľníckych aktivitách.

Veríme, že ak budeme informovaní a aktívni, dokážeme spoločne uskutočniť pozitívne zmeny v komunite, v ktorej žijeme.

Urobme spoločne dobrý skutok a motivujme aj ďalších k pomoci ostatným.

Predsa sme ľudia s dobrým srdcom...

Zdroj: OZ C.A.R.D.O.